Brandstichter vat zelf vlam

Een brandstichter in Deurne bracht zichzelf mogelijk meer schade toe dan zijn doelwit. Hij probeerde een pand aan de Meent in brand te steken in de nacht van 12 op 13 augustus 2022, maar vatte zelf vlam door de vuurbal die hij veroorzaakte.

Wat precies het doelwit was, is niet duidelijk. In het pand, de Kubus, zitten behalve een sportschool ook een peuterspeelzaal en een wijkcentrum. Heeft u informatie over een mogelijk motief, geef het alstublieft door aan de politie.

Schade dader?

Mede dankzij langsfietsende getuigen die alarm sloegen, bleef de schade beperkt tot een vernielde toegangsdeur. De opvang van 225 vluchtelingen, die gepland stond voor een kleine twee weken later, kon desondanks doorgaan.
Aan de dader is mogelijk iemand in diens omgeving iets opgevallen. Dat kan gaan om verbrande of verschroeide kleding, om een brandlucht en/of om mogelijke brandwonden of bijvoorbeeld verschroeid lichaams- of gezichtshaar.

De Kubus in Deurne Preloader
De Kubus in Deurne
De Kubus in Deurne Preloader

Geef uw tip door

Wie heeft informatie over de man op de camerabeelden? Hij probeerde brand te stichten bij de Kubus rond 01.15 uur die nacht.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar