Dappere taxateur probeert overvaller buiten te houden

Bij een overval op een goudopkoopbedrijf aan de Leenderweg in Eindhoven weerde de medewerker zich dapper tegen zijn belager. Helaas wist de overvaller die maandagmiddag 23 december 2019 toch met een buit weg te komen.

update
teaser-date

18-02-2020 20:58

De recherche is druk met het controleren van de 11 binnengekomen tips, bedankt!

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de overvaller rond 16.15 uur in het filiaal verschijnt. Met een getrokken wapen overvalt hij onverwachts de taxateur, die hij vervolgens dwingt om goud af te staan.

Goed op de hoogte

De overvaller lijkt precies te weten dat er ook nog een kluisruimte is. Hij dwingt hier de medewerker een tas te vullen met sloopgoud, -zilver en geld.
Het slachtoffer geeft zich niet zomaar gewonnen en probeert de overvaller buiten het kantoortje te houden. Dit gebeurt met zoveel kracht, dat een radiator van de muur loskomt.

Ik wist zeker dat ik dit met mijn verstand moest oplossen, mijn kop erbij houden en hem goed in de gaten moest houden.”

Slachtoffer in verklaring tegen politie

Bijzondere sieraden

Voordat de overvaller zich gewonnen geeft, weet hij nog door de smalle kier de tas mee te grissen. Daarin zaten onder meer wat bijzondere sieraden: zegelringen, een gouden hanger en een ketting met daaraan de naam Anita. Hij stopte zijn buit in een tas van de keten Shoebaloo.

Politiehelikopter

Uiteindelijk vlucht de dader rond 17.45 uur de Leenderweg op, richting het Floraplein. Maar ondanks de inzet van een politiehelikopter weet hij toch de ontkomen.

Herkent u de overvaller?

De dader droeg het wapen in zijn linkerhand, maar mogelijk was dit om zijn rechterhand vrij te houden. Weet u naar wie de politie op zoek is, geef het door.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Via de link hieronder kunt u het slachtoffer een hart onder de riem steken.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar