Diefstal dan wel verduistering telefoon en bankpas aan de Eikenlaan

Na een bezoek van 2 mannen moet een licht verstandelijk gehandicapte man o.a. zijn pinpas met bijbehorende pincode afgeven.

update

8 tips, onder andere met een naam, dus dat is mooi!

Het is zaterdag 6 juli, rond 20.30 uur, als er wordt aangebeld bij een vrijstaand huis in het Drentse Vries. Als de bewoner opendoet staan er twee voor hem vreemde mannen voor de deur, eentje opvallend genoeg met ontbloot bovenlijf. Beide imponeren deze man en hij laat ze dan ook binnen. Al snel moet hij zijn mobiele telefoon en pinpas met bijbehorende code afgeven. Hierna vertrekt één van de mannen daarmee direct richting de bank, terwijl de andere bij het overrompelde slachtoffer blijft.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Pinnen

De dader gaat naar de pinautomaat aan de Eikenlaan in Vries. Het is rond 20.50 uur als hij daar aankomt en met de pinpas van het slachtoffer probeert geld op te nemen van diens rekening. Tot zijn frustratie blijkt de pincode die hij heeft doorgekregen niet te kloppen. Hij belt zijn achtergebleven mededader en vraagt opnieuw om de pincode. Dit keer klopt die wel en kan de man een groot geldbedrag van de rekening opnemen. Later die avond wordt de pas ook nog gebruikt bij een Chinees Restaurant in Assen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daders

De pinnende dader is fors en vooral het model van zijn snor is opvallend. Verder droeg deze dader een klein schoudertasje en zat op zijn rode pet een groot wit embleem. Hij was in het gezelschap van een volgens het slachtoffer slankere, vrij kleine man, met een donkere huidskleur en kort krullend haar.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie zijn deze laffe daders die een verstandelijk gehandicapte man uitkiezen als slachtoffer? Misschien dat de combinatie van die twee iemand wel iets zegt.

Kijk ook eens naar