Fraude met gestolen pinpas van 72-jarige man

Op 16 juli 2017 wordt bij een afgesloten pinautomaat in Riel de bankpas van een man behendig ontvreemd. De dader wordt later gezien op bewakingsbeelden in Goirle.

update

Uit informatie van kijkers bleek dat dezelfde dader op meer plaatsen actief is geweest. Er zijn nieuwe beelden uit Bemmel en Westervoort waarop we hem vorige zomer zien toeslaan met soortgelijke babbeltrucs. Weet u wie hij is, geef het door!

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Rood kruis

Rond 11.45 uur komt de 72-jarige man aan bij de pinautomaat aan de Blokakkers in Riel. In eerste instantie wil hij zijn pas in de automaat stoppen, maar merkt een rood kruis op het scherm op. Zodra hij weer op zijn fiets wil stappen, ziet hij een man in de richting van de automaat lopen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Babbeltruc

Die man doet vervolgens of hij gaat pinnen. Zodra hij zich omdraait vraagt het latere slachtoffer of de automaat toch werkt. Vervolgens toont de pinfraudeur enkele bankbiljetten in zijn portemonnee en geeft aan in gebrekkig Engels en Nederlands dat de automaat het doet.

Bankpas ingeslikt

De 72-jarige man probeert nogmaals te pinnen en krijgt daarbij ‘hulp’ van de andere man, die meekijkt bij het intoetsen van de pincode. Dan lijkt het of de pinpas door de automaat wordt ingeslikt. In paniek vraagt de oudere man nog advies aan de voorbijganger, maar die loopt weg.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Pinpasfraude

Thuis aangekomen belt de man zijn bank, ter controle. In de tussentijd is er geld van zijn rekening gehaald. De dader wordt gezien op bewakingsbeelden bij een geldautomaat elders in Goirle.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Signalement dader

Het betreft een man met een licht getinte huidskleur. Op het moment van de pinfraude droeg de man een bril, een grijze klakpet, een grijs colbert en een grijze blouse. Verder had hij een donkerkleurige broek aan en witte schoenen. Hij gebruikte een grote zwarte portemonnee. De man sprak gebrekkig Nederlands en Engels door elkaar.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de man met pet op de bewakingsbeelden?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft deze man mogelijk ook op andere tijdstippen gezien bij een geldautomaat in Goirle of omgeving?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar