Gehaaide oplichter overvalt woning Hoge Filterweg

Babbeltrucs aan de deur komen helaas steeds vaker voor. Zo ook bij een echtpaar in hun woning aan de Hoge Filterweg in Rotterdam. Op 1 november 2018 opende de 79-jarige bewoner de voordeur voor zo’n oplichter, die hem direct met een bijtende stof in het gezicht spoot.

Ondanks dat er slechts één persoon stond toen het slachtoffer de deur opende, vermoedt de politie dat de overvaller niet alleen handelde. 

update
teaser-date

10-09-2019 20:52

Vijf mensen hebben sinds de uitzending van 3 september 2019 contact opgenomen met de politie. Meer informatie blijft welkom.

Patek Philippe-horloge

Patek Philippe Preloader
Patek Philippe
Patek Philippe Preloader

De vrouw des huizes (66) was net even de deur uit, waardoor de daders ongestoord de woning konden doorzoeken. Ze namen kostbare sieraden mee, waaronder een 18-karaats gouden Patek Philippe-horloge. Het horloge heeft het unieke serienummer 16666129. Laat het alstublieft weten als u dit horloge is aangeboden.

De daders maakten nog een aantal opvallende sieraden buit, waaronder een 18-karaats gouden ketting met liggende panter en briljantjes, een 18-karaats gouden ringen een gouden ketting met crucifix en diamantjes.

Overige sieraden die zijn meegenomen, maar waarvan helaas geen foto's beschikbaar zijn:

•  18-karaats gouden damesring met 19 diamantjes,
•  18-karaats gouden damesring met 7 diamantjes,
•  18-karaats gouden oorknoppen met diamant,
•  14-karaats gouden ring met diamant,
•  18-karaats gouden collier,
•  14-karaats diamanten ring met 26 stenen,
•  14-karaats diamanten slavenarmband en
•  14-karaats witgouden ring met diamanten.

Denk mee met de politie

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de sieraden ergens gezien of weet of deze mogelijk te koop zijn aangeboden?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft meer informatie over de dader(s)?
Hoge Filterweg, Rotterdam Preloader
Hoge Filterweg, Rotterdam
Hoge Filterweg, Rotterdam Preloader

Half jaar eerder

Opvallend is dat een half jaar eerder, begin mei, dezelfde man al aan de deur was verschenen. Ook toen was de vrouw des huizes net even weg. De onbekende man deed alsof hij de auto van het echtpaar wilde kopen. Hij was op dat moment in het gezelschap van een vrouw van rond de 30 jaar oud.

Dader met korte nek

De politie is op zoek naar een man tussen de 35 en 40 jaar oud. Hoewel deze man accentloos Nederlands sprak, had het slachtoffer niet het idee dat hij van oorsprong Nederlands is.
De overvaller heeft een zeer stevig, gedrongen postuur en een korte nek. Hij was keurig gekleed en had donker haar met een naar achter trekkende haargrens.

Herkent u de werkwijze van de dader of heeft u zelf zo'n overval meegemaakt, mogelijk na een babbeltruc?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar