Haagse familie ernstig bedreigd

Bij een reeks geweldsmisdrijven in Den Haag is onder meer een bezorgrestaurant beschoten en werd een handgranaat tot ontploffing gebracht. De acties lijken gericht tegen een familielid van de restauranteigenaar; hij zou schulden hebben.

Laan van Haamstede

Bij het eerste incident, op zondag 18 april 2021, werd rond 03.30 uur geschoten op het pand van een bezorgrestaurant aan de Laan van Haamstede. Daarna brachten de daders een handgranaat tot ontploffing.

Autobrand

Na de beschieting op 18 april werd de vluchtauto in brand gestoken in de Haagse wijk Ypenburg. De drie daders zijn vervolgens gevlucht in een Audi A3 richting Rotterdam. Mogelijk komen zij uit Rotterdam of omgeving.

Helena van Doeverenplantsoen

Het tweede incident vond plaats op zaterdag 24 april rond 01.45 uur. Een man met bivakmuts legt die nacht een handgranaat voor een woning aan het Helena van Doeverenplantsoen. Een buurman die het explosief aantrof en opraapte, heeft veel geluk gehad dat de granaat niet is ontploft.

Mieogvaart

Bij een derde incident op maandag 10 mei rond 00.30 uur probeerde een man een woonhuis aan de Mieogvaart te beschieten. Die poging mislukte doordat het vuurwapen weigerde.

Curaçao

De bedreigingen beperken zich niet tot Den Haag. Ook op Curaçao is een filiaal van het bezorgrestaurant beschoten. Bewoners van het eiland kunnen met hun informatie terecht bij de lokale anonieme tiplijn via het nummer 108.

Angst

De familie achter het restaurant leeft op dit moment in grote angst en heeft hun huizen zo goed mogelijk beveiligd. Sommigen familieleden zijn zo angstig dat ze zijn ondergedoken.

Aanhouding

Op woensdag 30 juni 2021 werd een 33-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident aan de Laan van Haamstede.

Geef uw informatie door

  • Wie zijn de daders op de bewakingsbeelden?
  • Wie heeft informatie over deze incidenten?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar