Jonge vrouwen gestoken door fietsende dader(s)

In een week tijd zijn in Utrecht drie jonge vrouwen belaagd en met een scherp voorwerp gestoken. Steeds was de dader een man op een fiets, maar het staat niet vast dat het iedere keer om dezelfde man gaat. De politie deelt signalementen van de dader(s) van twee van de incidenten.

De slachtoffers werden belaagd op en in de omgeving van de Balijelaan. Woont of was u daar en heeft u een verdachte gezien? Of heeft u opnamen van bijvoorbeeld een dashcam of deurbelcamera? Neem dan alstublieft zo snel mogelijk contact op met de politie.

update
teaser-date

06-10-2023 13:16

In de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 oktober heeft de politie een 37-jarige inwoner van Utrecht aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij alle drie de incidenten. 

Nacht 2-3 oktober

Het meest recente incident vond plaats bij de Balijebrug, rond 00.30 uur in de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 oktober 2023. De vrouw die daar slachtoffer werd zat achterop de fiets bij een vriendin. De dader, zelf ook op een fiets, sprak haar aan en stak haar vrijwel direct in het gezicht.

Balijebrug over het Merwedekanaal Preloader
Bron: Google
Balijebrug over het Merwedekanaal
Balijebrug over het Merwedekanaal Preloader

Deze man wordt tussen 40 en 50 jaar oud geschat, heeft een licht getinte huidskleur, kort zwart haar en donkere wenkbrauwen. Hij had meerdere lagen kleding over elkaar aan en aan het stuur van zijn fiets zaten witten tassen.

Tippen over incident bij Balijebrug

Kruising Croeselaan

In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 september viel een fietser een jonge vrouw aan op de Balijelaan, nabij de kruising met de Croeselaan. Zij werd door hem gestoken en moest toezien hoe de dader er met haar schoudertas vandoor ging.

Balijelaan tussen Rivieren- en Dichterswijk Preloader
Balijelaan tussen Rivieren- en Dichterswijk
Balijelaan tussen Rivieren- en Dichterswijk Preloader

Dit slachtoffer schat haar belager rond 25 jaar oud en 1.70 à 1.75 meter lang. Hij is slank gebouwd, spreekt Nederlands en heeft donker haar en donkere wenkbrauwen. Die nacht had hij een donker baardje en een snor.
De dader die laatste nacht van september reed mogelijk op een omafiets. Zijn kleding bestond uit onder meer een donkerblauw trainingspak, waarvan de broek los zat, en een donkerkleurig vest met rits.

Tippen over incident 30 september

Help de politie

Heeft u een idee wie de verdachte(n) kan of kunnen zijn? Heeft u informatie of mogelijk camerabeelden die van belang kunnen zijn? Neem alstublieft contact op op een van onderstaande manieren.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

algemeen tipformulier

Kijk ook eens naar