Operation Return III

Opsporing Verzocht Preloader

Engelse criminelen die worden gezocht voor grootschalige drugshandel, zedendelicten en andere zware misdrijven zitten ondergedoken in Nederland.

update
teaser-date

25-06-2020 17:37

Op 24 juni 2020 heeft de Amsterdamse politie de 59-jarige Mark L. aangehouden. Hij werd gezocht in verband met onder meer een veroordeling voor drugshandel, waarvoor hij in het Verenigd Koninkrijk nog 444 dagen van zijn gevangenisstraf dient uit te zitten. 

Na de succesvolle Operation Return I en II is donderdag 13 februari 2014 Operation Return III van start gegaan. Ook nu weer wordt er tussen Groot-Brittannië en Nederland samengewerkt om de naar ons land gevluchte Britse criminelen te vinden en terug te brengen naar hun eigen land waar hen een gevangenisstraf wacht. Het zijn stuk voor stuk zware criminelen die hier soms doorgaan met hun praktijken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dean G.

Op vrijdag 4 februari 2011 blies een groot arrestatieteam de voordeur van een woonboerderij in Kortenhoef op. De Britse crimineel Dean G. (24) die de boerderij huurt wordt in zijn slaap compleet verrast en kan zonder problemen worden aangehouden. Hij werd in Engeland verdacht van een gewapende roofoverval op een geldwagen, vluchtte daarna en hield zich dus in een klein dorpje hier schuil.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Rezgar Zengana (31)

In 2006 deed hij zich in Schotland voor als taxichauffeur, pikte een jonge vrouw op, ontvoerde zijn klant en verkrachtte haar in zijn huis. Zengana zou in 2009 en 2010 sowieso in Nederland zijn geweest. Rezgar Zengana is van oorsprong Irakees, geboren op 01/01-1983, is 1.83 meter en hij heeft zwart haar en bruine ogen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Robert Stephen Gerrard (50)

Hij wordt verdacht van grootschalige cocaïnehandel, had in het verleden contacten in Rotterdam en wie weet heeft hij die nog steeds. Van hem is bekend dat hij een valse identiteit en geboortedatum gebruikt en hij is te herkennen aan een groot gebogen litteken van 5 cm in zijn gezicht en een Liverpools accent. Hij is geboren op 14/05-1963 of 24/07-1963, is 1.70-1.75 meter lang, heeft bruin haar, blauwe ogen en is brildragend.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mark Anthony Fitzgibbon (42)

Hij wordt gezocht voor zijn betrokkenheid bij de handel van 58 kilo amfetamine, oftewel speed, en 85 kilo cannabis. Naast Nederland zou Fitzgibbon mogelijk ook een link hebben met Spanje en ook hij geeft geregeld een valse geboortedatum op. Fitzgibbon is geboren op 18/03-1971 of 02/04-1969 en is ± 1.80 meter lang.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

James Nicholas Tarrant (59)

Deze Tarrant is ook een drugshandelaar. De politie heeft informatie dat hij inmiddels lang grijs haar zou hebben, een snor en een baard. Focus dus bijvoorbeeld vooral op zijn blauwe ogen. Hij kan in het bezit zijn van een vuurwapen, kijk dus uit. Hij is geboren op 15/02-1955, is ongeveer 1.80 meter lang en heeft een slank postuur.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Michael Paul Moogan (28)

Moogan is pas 28, maar heeft een heel dossier met drugsmisdrijven op zijn naam staan. Van hem is bekend dat hij links naar Nederland en Spanje heeft. Hij is geboren op 16/12-1985, is ± 1.80 meter lang, heeft blauwe ogen en is herkenbaar aan de grote tatoeage van een kruisbeeld op zijn linker onderarm.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Thomas Tooth, alias Thomas John Quinn (30)

Van deze gevaarlijke crimineel mogen we, om juridische redenen, geen foto tonen. Thomas Tooth, die zich ook wel Thomas John Quinn noemt, wordt gezocht omdat hij een barman die hem geen alcohol meer wilde geven bijna blind sloeg. Hij zou in elk geval in Nederland zijn. Tooth is blank, geboren op 21/04-1983, 1.78 meter lang, heeft een slank postuur, blond haar en blauwe ogen. Het meest opvallende aan hem zijn zijn tatoeages: op zijn linkerarm staat behalve de letter ‘T’ ook ‘RIP Shady 86/10/02’ , op zijn rechterschouder staat ‘Tyson’ en in het midden op zijn rug, staat ‘Kim’. En op beide knieën heeft hij een litteken van zo’n 5 centimeter.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar één of meerdere van deze personen is of zijn?

Kijk ook eens naar