Overval Jumbo in winkelcentrum De Clinckhoeff

Opsporing Verzocht Preloader

Dinsdagochtend 23 januari worden twee medewerkers van de supermarkt overvallen. De overvallers gaan ervandoor met de inhoud van een kassalade.

update

In september 2018 heeft de politie een minderjarige jongen uit IJsselstein aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een van de twee overvallers te zijn. De identiteit van de andere verdachte is nog niet bekend.

Kiosk

Rond 10.20 uur zijn de twee medewerkers aan het werk in de kiosk van de Jumbo in winkelcentrum De Clinkhoeff. Een van de kassalades wordt aangevuld met kaartjes voor ‘Klein Scheveningen on Ice’. Een medewerkster is net klaar met een klant, wanneer er twee jongens de winkel inlopen. De gemaskerde jongemannen lopen direct op de balie af.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ze bedreigen vervolgens de medewerkers met steekwapens en eisen het geld uit de kassalades.

Kassalade

In paniek probeert de medewerkster de kassa te openen; zonder succes. Hierdoor worden de overvallers nog ongeduldiger. Als het haar vervolgens lukt om de lade te openen, grissen ze direct al het geld eruit. De inhoud stoppen ze in een oranje/wit plastic tasje.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gezochte dader

Het gaat vermoedelijk om een licht getinte jongen, tussen de 13 en 16 jaar oud. Hij is ongeveer 1.65m – 1.70m lang en heeft een normaal tot stevig postuur. Voor zijn mond en neus droeg hij een sjaal. Hij droeg lichtkleurige schoenen, een zwarte jas met capuchon en lichte rand, en een donkere broek met lichte horizontale streep aan de onderkant.

Tweede verdachte

Zijn mogelijke handlanger is in september 2018 aangehouden, maar weigert een verklaring af te leggen.

Collinshof

Op bewakingsbeelden uit de omgeving zijn de jongens te zien wanneer ze over de Collinshof rennen en opsplitsen. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

De nog onbekende vermoedelijke dader rent voor de flat langs. Hij is te herkennen aan zijn opvallende manier van rennen en aan zijn voetbalshirt, dat vermoedelijk van FC Barcelona is. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de jongen op de foto's is?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar