Bij een woninginbraak aan de Kruidenmeent in de Hilversumse Meent zijn op zondag 30 april 2017 veel kostbare en vooral ook dierbare spullen buit gemaakt.

Het complete huis blijkt overhoop te zijn gehaald. De inbreker of inbrekers zijn waarschijnlijk door een geforceerd raam naar binnen gekomen. 

Geluidsinstallatie

Onder andere deze geluidsinstallatie van Bang en Olufsen, een witte Beoplay airplay A8, is gestolen. 

Sieraden

Net als een enorme verzameling bijzondere sieraden en antiek.

Zilverwerk

En een groot deel van hun zilveren servies. 

Manchetknopen

Ook zijn er ruim honderd manchetknopen gestolen, zoals deze witte opalen uit Australië, waarbij de ene helft van het ovaal is bezet met witte en de andere helft met zwarte briljanten. Kijk hier voor meer foto’s van gestolen manchetknopen en hier voor een beschrijving van 71 van de 102 paar gestolen knopen. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een vermoeden wie de inbreker is of inbrekers zijn?

Horloge

Ook dit kostbare omega Constellation horloge ..

Mughal art

..en deze 17e eeuws Mughal armband kunnen afgelopen maanden te koop zijn aangeboden. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar deze spullen zijn en/of heeft ze ergens te koop aangeboden gezien? 

Stop heling app

De slachtoffers van deze woninginbraak hebben gelukkig veel foto’s van hun kostbaarheden gemaakt. Om daarbij te helpen is er door het OM en politie een Stop heling app ontwikkeld, die is gratis te downloaden. Met die app kunt u heel makkelijk een complete checklist maken van al uw waardevolle spullen, met een foto en omschrijving. Hoewel de app gemaakt is door de politie, kunnen ze niet met u meekijken wat u allemaal bezit. Maar u heeft dan als er iets misgaat wel meteen een lijst voor de politie en verzekering wat er weg is. Spullen zoals electronica met een serienummer zijn ook makkelijk vast te leggen: er zit zelfs een barcode-scanner op. En op de app kunt u ook kijken of iets dat u koopt gestolen is. 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
ONLINE TIP DOORGEVEN