Flinke buit bij woninginbraak, verdachten goed op beeld

Opsporing Verzocht Preloader

Bij een inbraak op 5 december 2019, in een woning aan de Sint Jacobsstraat in Amsterdam, waren vier mannen betrokken. Ondanks vrij duidelijke bewakingsbeelden heeft de politie van één verdachte nog niet kunnen achterhalen wie hij is.

Bij thuiskomst later die avond trof de bewoner zijn voordeur geforceerd aan en bleek zijn appartement overhoop gehaald. Op de camerabeelden is te zien dat één van de verdachten vertrok met een gevulde Nike-rugtas die de bewoner als de zijne heeft herkend.

Deur ingeschopt 

Rond 18.30 uur die Sinterklaasavond kwamen twee mannen aanlopen die inhielden bij de centrale deur van een aantal appartementen. Die deur schopten ze in, waarna ze vermoedelijk naar de woning van het slachtoffer gingen. Al na twee minuten kwamen ze weer naar buiten. 
Terwijl één van de mannen daarna niet meer in beeld is geweest, kwam de andere zo’n veertig minuten later terug met verdachten nummer 3 en 4. Hij kwam al snel weer naar buiten, maar de andere twee mannen bleven ruim twintig minuten in de woning van het slachtoffer. Even na 19.30 uur verlieten zij, met buit, de Sint Jacobsstraat.

De nog gezochte verdachte met de rugtas van de bewoner Preloader
De nog gezochte verdachte met de rugtas van de bewoner
De nog gezochte verdachte met de rugtas van de bewoner Preloader

Ruim 10.000 euro

De buit bestond uit onder meer een Playstation 4, een horloge van het merk TAG Heuer en een grove, gouden schakelketting. Al met al is de bewoner voor meer dan tienduizend euro bestolen.

Help de politie

Wie herkent een of meer van de mannen op de bewakingsbeelden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Hart onder de riem

Via de link hieronder kunt u de gedupeerde bewoner een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar