Autodieven nemen BMW mee van oprit eigenaar

Een echtpaar in Meteren had op zondagochtend 17 november een nare gewaarwording: hun BMW M550d was ’s nachts weggenomen vanaf hun oprit aan de W.J. van der Hooftstraat.

update
teaser-date

17-03-2020 20:38

Ondanks de twaalf tips is de BMW nog niet terecht en zijn de daders nog niet gevonden. Het onderzoek gaat door.

Er zijn bewakingsbeelden van de daders. Daarop is te zien hoe eerst een onbekende, waarschijnlijk gehuurde auto een eindje verderop parkeert. Enige tijd later verschijnt de gestolen auto van de slachtoffers in beeld, die wordt geparkeerd.

Rugtas afgegeven

Er stappen twee mannen uit, van wie één met een rugtas naar de onbekende auto loopt. Die tas geeft hij af aan een inzittende, waarna hij – vermoedelijk met ‘verse’ kentekenplaten voor op de BMW – terugloopt naar de gestolen auto. De tweede man lijkt intussen de kostbare buit te hebben geïnspecteerd.
Ze stappen weer in en dan, triest voor de eigenaars, verdwijnt de BMW definitief uit beeld. De auto met de handlanger(s) erin rijdt er achteraan.

Weet of vermoedt u iets over (een van) de mannen op de beelden of heeft u informatie over de tweede auto of wie daarin zat(en)? Meld het.

‘Keyless entry’

Het is goed mogelijk dat in de rugtas een apparaat zat dat het signaal van een ‘keyless entry’-autosleutel opvangt en doorgeeft. Aan die manier van in auto’s inbreken is ruim aandacht besteed in onze uitzending van 3 maart 2020.

Help de politie

Herkent u iemand op de beelden of heeft u andere informatie over de autodiefstal? 
Wie weet waar de BMW M550d nu is of heeft die mogelijk ergens te koop aangeboden gezien?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Om het gedupeerde echtpaar een bericht te sturen, gebruikt u de link hieronder.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar