Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Wie is verantwoordelijk voor de reeks autobranden?

Beloning € 20.000

Vanaf 2015 vinden er regelmatig autobranden plaats in Culemborg. De politie en de burgemeester van de stad doen een beroep op de bevolking van Culemborg om er samen voor te zorgen dat de vele autobranden stoppen. Het Openbaar Ministerie looft 8.000 euro uit voor de gouden tip en de gemeente Culemborg heeft dat bedrag verhoogd tot 20.000 euro.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip dan hier rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Al drie jaar in de ban van autobranden

Vanaf 2015 worden er in Culemborg aan de lopende band auto’s in brand gestoken. 67 In 2015, 75 in 2016 en in 2017 ook weer 68 autobranden. De politie doet haar uiterste best om de daders te pakken, maar het is lastig. Er komen weinig tips binnen. Als iemand iets weet of gezien heeft wordt dit zelden gedeeld met de politie. Mogelijk heeft dit te maken met intimidatie of angst voor represailles.

Onderzoek naar de autobranden

Het onderzoek naar de autobranden wordt grondig aangepakt. De politie heeft de hulp van Defensie gevraagd om de branden van de afgelopen jaren systematisch te onderzoeken. Daar zijn interessante zaken uit naar voren gekomen. Het vermoeden is dat het om meerdere daders gaat.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Methode

De methode waarop de brand wordt gesticht is verschillend. De politie ontvangt graag informatie van mensen die bijvoorbeeld gezien hebben bij wie soortgelijke flessen en/of jerrycans staan met daarin brandbare vloeistof.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproep: voetganger en bestuurder witte bestelbus

Op zondag 21 mei 2017 werd er in de Troelstrastraat ’s nachts een auto in brand gestoken.  In die straat hangen geen bewakingscamera’s, maar er zijn wel opnames van een bewakingscamera in de ernaast gelegen Middelcoopstraat. Die nacht rijdt er om 03.55 uur een witte bestelbus vanuit de Troelstrastraat de hoek om. Verder weet de politie ook dat daar iemand heeft gelopen op dat tijdstip. De politie wil heel graag weten wie er in die bestelbus heeft gezeten of wie de persoon is die daar liep.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Camera in beeld

Bewakingsbeelden zijn voor het onderzoek essentieel. Daarom is het voor de politie ook belangrijk om precies te weten waar alle privé-beveiligingscamera’s hangen. Daarom een oproep aan de bewoners van Culemborg om al die camera’s aan te melden via Camera in beeld. Ook als mensen opnames hebben gemaakt met hun mobiele telefoon, wil de politie die graag zien.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Inwoners van Culemborg

De politie hoopt vooral op medewerking van de bewoners van Culemborg. Hopelijk kunnen zij over hun angst heenstappen en de politie van informatie voorzien. Dat kan uiteraard ook anoniem.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mobile Media Lab en tijdelijk speciaal tipnummer

Vrijdag 26 januari 2018 staat de truck van het Mobile Media Lab tussen 15.00 en 20.00 uur op de Markt in Culemborg. Daarnaast is er ook een tijdelijk speciaal telefoonnummer in het leven geroepen, nummer 06 - 1812 1930. Dat is speciaal voor Culemborgers die informatie over de branden hebben.
Daar kunnen ze vertrouwelijk met de politie praten en eventuele tips doorgeven. Ze hebben dan de garantie dat hun identiteit afgeschermd blijft, maar kunnen toch aanspraak maken op die beloning van 20.000 euro als zo’n tip leidt tot het aanhouden en de veroordeling van verdachten. Het speciale telefoonnummer is tot eind februari beschikbaar.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar