Chinese zakenvrouw (34) gewelddadig beroofd

Woensdagmiddag 20 juni 2018 werd een Chinese zakenvrouw (34) hardhandig beroofd op de Honthorststraat in Amsterdam-Zuid. Haar belagers gingen ervandoor op een zilverkleurige scooter.

update

Ondanks twee tips zijn de mannen nog niet herkend. Geef uw informatie door aan het team via 0800- 6070.

De straatrovers leken begin 20 jaar oud en hadden een lichtgetinte huidskleur. De straatroof is vastgelegd door bewakingscamera’s. Wie herkent het gewelddadige duo?

Tasjesroof

Het slachtoffer was die middag rond 15.45 uur, samen met haar collega’s, op zakenbezoek in Amsterdam. Terwijl zij achter de reisgids aanliep, reed er ineens een scooter achter haar. Binnen enkele seconden werd er naar haar tas gegrepen en viel ze met een klap op de grond. De vrouw raakte hierdoor gewond aan haar arm en hoofd.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Richting Stadhouderskade

Een van haar collega’s gaat nog achter de straatrovers aan, maar het mocht helaas niet baten. De mannen gingen er snel vandoor op een lichtgrijze scooter in de richting van de Stadhouderskade.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de mannen op de zilverkleurige scooter?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Tas en inhoud

De tas die de mannen roofden, was een blauwe Michael Kors-tas. Naast de tas maakten de mannen ook haar bankpassen buit, haar Chinese paspoort, ID-kaart en een soortgelijke Huawei-telefoon als op de foto.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de blauwe Michael Kors-tas ergens gezien? Mogelijk is deze ergens achtergelaten.

Kenteken scooter

Het slachtoffer denkt dat er in het kenteken van de scooter een 9 zit. Het kentekenplaatje was blauw.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar