Gewelddadige overval bij gezin in Osdorp

Aan de Pieter Calandlaan in Amsterdam-Osdorp werd op 26 april 2017 een gezin overvallen in hun appartement. De vier mannen die in de woning zijn geweest, gingen hardhandig te werk.

update

Er zijn vier nieuwe tips binnengekomen over deze overvallers, bedankt!

Uit onderzoek bleek dat de daders nog twee handlangers hadden; die zouden informatie hebben verschaft en mogelijk voor vervoer hebben gezorgd. Daarvoor zijn twee verdachten aangehouden en veroordeeld. Eén vermoedelijke dader die het gezin overviel, is ook aangehouden en veroordeeld. In alle drie die zaken loopt nog een beroep.

Naar drie mannen is de politie dus nog op zoek. Het is goed mogelijk dat zij uit Oost-Europa afkomstig zijn. Hopelijk herkent iemand hen aan de hand van de duidelijke bewakingsbeelden.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent (een van) de mannen op de bewakingsbeelden?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Pakketje

Wanneer er rond 13.20 uur bij het gezin wordt aangebeld die woensdagmiddag zijn vader, moeder en vier kinderen thuis. Er staat een man voor de deur met een pakketje in zijn handen. Direct nadat de vader de deur opent, overmeestert de onbekende man hem.

Vastgebonden

Achter de nep-pakketbezorger aan komen nog drie daders naar binnen. De vader wordt zodanig geslagen en geschopt dat hij later een oogoperatie moest ondergaan. Vervolgens worden de moeder en drie van de kinderen vastgebonden, waarna de daders het huis doorzoeken.De jongste zoon des huizes heeft zich verstopt achter een bank in de huiskamer.

Persoonlijke spullen

De overvallers blijven ongeveer een kwartier binnen en maken vooral persoonlijke spullen van hun slachtoffers buit. Een aantal sieraden is meegenomen en tassen met kleding, de paspoorten van het gezin, de spaarpotten van de kinderen en zelfs enkele fotoboeken en de vliegtickets die klaarlagen voor een vakantie.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een idee waarom de daders juist deze woning en dit gezin als doelwit hadden?

Herkenbaar gefilmd

Volgens de vader van het getroffen gezin sprak tenminste één van de daders met een Oost-Europees accent. Dat kan de al aangehouden verdachte zijn – hij is Roemeen – maar er zijn aanwijzingen dat meer of wellicht alle vier de daders uit Oost-Europa komen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Weet u wie de drie nog niet herkende mannen zijn? Of weet u welk motief zij hadden om juist déze slachtoffers te overvallen? Laat het de politie weten.

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar