Man (24) door groep mishandeld op Leidsebrug

Opsporing Verzocht Preloader

Bij een vechtpartij op het Leidseplein in Amsterdam is een man van 24 buiten bewustzijn geraakt. Samen met een kennis kreeg hij het aan de stok met een groepje van vier mannen. Hij werd op een bepaald moment in een wurggreep gehouden en zelfs nadat zijn lichaam verslapte, bleven de mannen hem schoppen en slaan.

De vechtpartij vond plaats in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 november 2019 rond 05.15 uur, bij de officiële taxistandplaats op de Leidsebrug in het verlengde van het Leidseplein.

Kneuzingen

Het slachtoffer kwam gelukkig snel weer bij bewustzijn en was meteen aanspreekbaar. Hij had wat flinke kneuzingen aan zijn hoofd, maar houdt aan het incident gelukkig geen blijvend letsel over.

Aanleiding onduidelijk

De aanleiding voor de vechtpartij is onduidelijk. Het slachtoffer verklaart dat hij samen met een kennis op het Leidseplein woorden kreeg met het groepje van vier. Daarbij zou hij in het Spaans zijn uitgescholden. Na de mishandeling renden de daders weg in de richting van het Marriott-hotel. 

Onbekende vrouw

De vier verdachten van de mishandeling zijn eerder die nacht gefilmd in een uitgaansgelegenheid in de Korte Leidsedwarsstraat. De mannen leken onderling Spaans te spreken.
Het viertal was die nacht in het gezelschap van een vrouw. Zij is getuige geweest van de vechtpartij en de politie wil haar graag spreken.

De vechtpartij op de Leidsebrug Preloader
 
De vechtpartij op de Leidsebrug Preloader

Getuigen gezocht

De mishandeling is ook door verschillende andere getuigen gezien. De politie wil graag in contact komen met iedereen die het incident heeft zien gebeuren, in de vroege ochtend dus van zaterdag 9 november.

Kennis met bijnaam ‘Neus’

Het slachtoffer kreeg hulp van zijn kennis, maar geeft aan die persoon slechts vaag te kennen. Hij heeft de politie niet de echte naam van die kennis kunnen vertellen, alleen diens bijnaam: ‘Neus’. De politie wil deze man heel graag spreken.

Help de politie

  • Wie herkent een of meer van de mannen op de beelden?
  • Wie was er getuige van de ernstige mishandeling?
  • Wie is de kennis van het slachtoffer, bijgenaamd ‘Neus’?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Via de link hieronder kunt u het 24-jarige slachtoffer een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar