Overvallers huidkliniek maken cosmetische apparatuur buit

Twee overvallers hadden het maandag 23 december 2019 gemunt op de kostbare apparatuur van een huidkliniek aan de Amstelveenseweg in Amsterdam. Op bewakingsbeelden is te zien hoe het tweetal onder meer een groot laserapparaat de kliniek uit rolt.

update
teaser-date

14-07-2020 20:06

Bij de acht binnengekomen tips zat waardevolle informatie, bedankt! Meer informatie over waar de spullen mogelijk zijn gebleven of de daders, blijft welkom.

Rond 19.30 uur verschijnt één van hen plotseling in de kliniek. De medewerkster staat op dat moment achter de balie, en weet in eerste instantie niet zo goed wat ze met de man aan moet.

Aan haren meegesleurd

Dan grijpt de donkergetinte man haar ineens bij de haren en sleurt hij de vrouw mee naar een behandelkamer. Al rap krijgt hij versterking van zijn handlanger. Dat is een man met een lichte huidskleur en vermoedelijk vrij kort of opgeschoren haar. Het is de twee mannen overduidelijk niet om geld te doen; ze willen de kostbare apparatuur.

Vastgebonden

Terwijl de medewerkster vastgebonden zit op een stoel, ontkoppelen de overvallers de cosmetische apparaten. Bij elkaar zijn deze spullen tienduizenden euro’s waard.

PicoClear met accessoires Preloader
PicoClear met accessoires
PicoClear met accessoires Preloader

Cosmetische apparatuur 

De daders namen onder meer een Soprano ICE Platinum mee, inclusief toebehoren. Dit apparaat wordt gebruikt voor ontharen.
Ook werd een PicoClear buitgemaakt. Dat wordt gebruikt om pigment te vernietigen, zoals bijvoorbeeld tatoeages. Behalve het apparaat zelf, zijn er enkele accessoires van meegenomen. Daarnaast maakten de mannen een apparaat voor lichttherapie buit.

Busje op stoep

Tijdens de overval stond op de stoep zo’n 20 minuten lang een busje met knipperende lichten. Mogelijk is dit het busje waarin de overvallers de gestolen apparatuur hebben geladen.

Help de politie

Herkent u de mannen op de beelden? Of weet u of de meegenomen apparatuur mogelijk ergens te koop is aangeboden? Neem dan alstublieft contact op met de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN
Daders overval huidkliniek Amstelveenseweg Preloader
Daders overval huidkliniek Amstelveenseweg
Daders overval huidkliniek Amstelveenseweg Preloader

Hart onder de riem

Om de getroffen medewerkster een bericht te sturen, gebruikt u onderstaande link.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar