Plofkrakers richten veel schade aan, maar maken niets buit

De daders van een plofkraak, in de nacht van 17 op 18 februari 2020 aan het Osdorpplein in Amsterdam, hebben waarschijnlijk tien dagen eerder een Fiat Panda gestolen. Daarmee ramden ze de pui, waarna ze bij de geldautomaat konden komen.

update
teaser-date

12-05-2020 20:25

Er kwam één tip binnen over de daders. Meer informatie over hen blijft welkom.

Bewakingscamera's hebben de handelingen van de daders vastgelegd. Rond 03.00 uur komt eerst een man op een scooter aanrijden en even later zijn handlanger in de gestolen Fiat Panda. Na wat voorbereidingen weten ze een flinke ontploffing te veroorzaken.

Tweede explosief

Ondanks die explosie lijkt het tweetal niet bij het geld uit de automaat te kunnen komen. Mogelijk voelden ze zich niet zeker van hun zaak doordat een tweede ontploffing uitbleef. De politie trof bij de geldautomaat namelijk een explosief aan dat niet was ontploft.
De daders lieten de Fiat Panda achter en gingen er zonder buit vandoor op de scooter. Na een klein stukje over de Tussen Meer reden ze het voetgangersgebied in richting de Martini van Geffenstraat.

Getuigenoproep

Heeft u iets gezien van de plofkraak of vermoedt u wie de daders zijn, geef het alstublieft door. Heeft u informatie over de diefstal van de gele Fiat Panda, in de nacht van 8 op 9 februari vanaf de Terpstraat in Amsterdam, meld het. Ook als u weet wie tussen 8 en 18 februari over die auto beschikte, hoort de politie dat graag van u.

Help de politie

  • Wie zijn de personen op de bewakingsbeelden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar