Overvallers maken verzameling horloges van bewoner buit

In het dorp Melissant, in de Zuid-Hollandse gemeente Goeree-Overflakkee, werd een gezin in hun huis overvallen door drie nog onbekende mannen. Dat gebeurde, helaas met veel geweld, in de nacht van 3 op 4 april 2023. De daders namen meerdere horloges mee. 

De daders reden die nacht vermoedelijk in een donkerkleurige Volkswagen Polo. Kijkt u alstublieft naar de beelden en geef het door als u meer denkt te weten over de verdachten.

update
teaser-date

31-10-2023 19:34

Op dinsdagmiddag 31 oktober 2023 heeft de politie in Amsterdam twee verdachten aangehouden. Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij de woningoverval in Melissant. Uw tips blijven welkom! 

Mishandeld om kluis

Ten minste één van de drie overvallers had een vuurwapen. Daarmee is één van de bewoners op het hoofd geslagen. Dat gebeurde nadat zijn moeder glasgerinkel had gehoord en alarm sloeg.
Zowel deze vrouw als haar man werden mishandeld en bedreigd om hen zover te krijgen de kluis te openen die ze in huis hadden. Hoe de overvallers daarvan konden weten is nog deel van het politieonderzoek.

Donkere VW Polo

De politie kon kort na de overval een donkerkleurige auto achtervolgen. Dat betrof vermoedelijk een Volkswagen Polo; dezelfde die in de omgeving van de woning van de slachtoffers werd gefilmd. De auto ging er met hoge snelheid vandoor over de A57 en de Haringvlietdam en nam de afrit Hellevoetsluis. Door het stomme toeval dat daar op dat moment een soortgelijke auto reed, verloren de agenten de verdachten helaas uit het oog.

Help de politie

  • Wie weet of vermoedt iets over een of meer van de drie woningovervallers?
  • Waar kunnen de getoonde horloges zijn gebleven? Heeft u die wellicht ergens te koop aangeboden gezien?
  • Wie heeft een idee van wie de donkerkleurige Volkswagen Polo kan zijn en/of waar die auto zich nu kan bevinden?
  • Wie kan meer vertellen over de personen en.of het voertuig op de camerabeelden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar