Tragedie voorkomen, maar wie stak brand aan?

Een brand bij een zonnestudio in winkelcentrum Rijkerswoerd had ernstige gevolgen kunnen hebben voor de bewoners van het naastgelegen appartementencomplex. Dankzij alerte getuigen kon de brandweer snel voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woningen.

update
teaser-date

14-01-2020 20:53

Er zijn inmiddels zo’n 40 tips binnengekomen, bedankt! Het team is ermee aan de slag.


In de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 augustus 2019 kreeg de brandweer rond 04.15 uur verschillende meldingen van brand bij zonnestudio Sunique in Arnhem-Zuid. Al snel werd duidelijk dat het vuur was aangestoken.

Duo met scooter

Op camerabeelden van de zonnestudio zijn twee mannen op een scooter te zien bij de achteringang. De bijrijder stapt af en sprenkelt benzine bij de deur en over de stoep. Daarna steekt hij de vloeistof aan en ontstaat de brand, waarna de mannen er samen vandoor gaan. 

De scooter die de daders gebruikten, is waarschijnlijk een ouder model Piaggio Zip uit een bouwjaar tussen 2000 en 2005. De voorkant van de scooter was vermoedelijk donkergroen.

De gebruikte jerrycan Preloader
De gebruikte jerrycan
De gebruikte jerrycan Preloader

Oproep tankstationhouders

De benzine waarmee de brand werd aangestoken, zat in een zwarte jerrycan met gele dop. Misschien is deze in de dagen voor 7 augustus verkocht en/of gevuld bij een tankstation en is dat iemand opgevallen – bijvoorbeeld medewerkers van een tankstation in of rondom Arnhem.

Brand bestelbussen

Een paar dagen voor de brand bij de zonnestudio, in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 augustus, brandden rond 02.00 uur twee bestelbussen uit op het Arnhemse industrieterrein De Overmaat.
Eén van die bussen heeft een link met de zonnestudio: er lagen spullen in van de overleden ex-partner van de eigenares van Sunique.

Witte Ford Focus

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de twee brandstichtingen. Kort voor de brand op De Overmaat reed daar een witte Ford Focus over het industrieterrein. De politie wil weten wie er in die auto zat.

Deel uw informatie

  • Wie zijn de brandstichter en zijn handlanger?
  • Wie herkent de scooter en/of weet wie die in bezit heeft of had?
  • Wie heeft informatie over de uitgebrande bestelbussen?
  • Wie reed in de nacht van 2 op 3 augustus in de witte Ford Focus over industrieterrein De Overmaat?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Gebruik onderstaande link om de eigenares van de zonnestudio een bericht te sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar