Vrouw bedreigd op woon- en zakelijk adres

Aan de voordeur van een inwoonster van Almere werd in de vroege ochtend van zondag 21 maart 2021 een handgranaat achtergelaten. Bij de winkel in Amsterdam van hetzelfde slachtoffer gebeurde een dag later hetzelfde. De politie beschikt over beelden van beide daders.

Meld het alstublieft als u een idee heeft over de identiteit van de dader(s). Mogelijk ligt een conflict ten grondslag aan de gerichte bedreigingen. Ook als u daarover mogelijk meer weet, hoort de politie heel graag van u.

update
teaser-date

23-11-2021 20:24

Sinds de uitzending zijn er vier tips binnengekomen, maar er is nog extra hulp nodig. Beschikt u over informatie? Deel dit alstublieft met de politie.

Dader op beeld

Uit onderzoek van camerabeelden blijkt dat rond 04.30 uur op 21 maart een handgranaat werd geplakt aan de voordeur van een woning aan de Fokkeboom in Almere. De dader en vermoedelijk de auto waarin hij reed zijn op beeld vastgelegd.
Rondom diezelfde datum werd een ruit ingeslagen van de auto van het slachtoffer. Het lijkt er sterk op dat iemand het nadrukkelijk op haar heeft voorzien. Heeft u informatie over een mogelijk motief, neem alstublieft contact op met de politie.

Bijlmerplein in Amsterdam

Het slachtoffer is eigenares van een kledingwinkel aan het Bijlmerplein in Amsterdam. Daar werd op 22 maart, rond 04.40 uur, een handgranaat vastgemaakt aan een rolluik. Ook hier zijn er bewakingsbeelden waarop een verdachte te zien is.
Kijkt u a.u.b. goed naar de beelden van beide incidenten en meld het als u weet of vermoedt wie de dader of daders kunnen zijn. Uw informatie doorgeven kan desgewenst anoniem of middels een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen.

Uw tip doorgeven

  • Wie heeft informatie over het motief voor de bedreigingen?
  • Wie herkent (een van) de personen op de bewakingsbeelden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar