Vrouw (50) zeer ernstig mishandeld door man met hamer

Op 18 december 2021 werd een Almeerse vrouw vanuit het niets aangevallen door een man met een hamer. Het gebeurde in de portiek van het appartementengebouw waar het 50-jarige slachtoffer woont. De politie vraagt uw hulp bij het opsporen van de dader.

De nog onbekende man sloeg de bewoonster meerdere keren hard op het hoofd en ook op verschillende andere plekken op het lichaam. Zij liep diverse verwondingen op, waaronder een gebroken nekwervel.

update
teaser-date

25-01-2022 21:47

Eén van de specifieke getuigen heeft zich na de uitzending bij de politie gemeld. Bent of kent u één van de andere gezocht getuigen? Neem alstublieft contact op. Ook andere informatie over deze zaak blijft welkom.

Verdachte volop in beeld

Op bewakingsbeelden uit de directe omgeving is de vermoedelijke dader te zien. Kort na 07.30 uur die zaterdagochtend, een kleine twintig minuten voor de vrouw werd mishandeld, liep deze man het complex aan de Bankierbaan binnen. Hij werd even eerder gefilmd op de Rentmeesterstraat en de Kassierstraat.
Na het incident in de lift rende diezelfde man vanaf de Bankierbaan via de Kassier-, Markmeester- en Rentmeesterstraat naar het Ter Apelpad. Inmiddels rustiger lopend, verdween hij vervolgens uit het zicht toen hij de Sappemeerstraat in sloeg.

Kenmerken gezochte man

Het slachtoffer schatte haar belager tussen 18 en 23 jaar oud. Hij heeft een donkere huidskleur en is 1.85 à 1.90 meter lang en gespierd.
De verdachte op de beelden droeg een zwarte broek, witte sneakers en een zwarte capuchontrui of -jas met achterop in wit de opdruk ‘Ballin’.

Poging doodslag of moord 

Bankierbaan in Almere Preloader
Bankierbaan in Almere
Bankierbaan in Almere Preloader

Wat de 50-jarige vrouw opviel, is dat de man haar sloeg met de smalle kant van de hamerkop. Waaróm hij haar aanviel, onderzoekt de politie nog. Hoewel de vrouw haar belager niet kende, voelde de aanval persoonlijk op haar gericht.

De dader was er mogelijk op uit de vrouw ernstig te verwonden of zelfs om het leven te brengen. Hij heeft niets meegenomen. Door de ernst en de hevigheid van het misdrijf beschouwt de politie de aanval als een poging tot doodslag of moord.

Getuigenoproep

De politie roept iedereen die denkt de verdachte te hebben gezien, op zich te melden. De man liep daar net ten noorden van het centrum van Almere rond, in elk geval tussen 07.30 en 08.00 uur die zaterdag 18 december.
In het bijzonder de twee personen op de beelden hieronder wordt gevraagd contact op te nemen. Zij hebben de gezochte man vermoedelijk goed kunnen zien. Liep u daar of herkent u iemand, meld het alstublieft.

Mogelijke getuigen, zaterdagochtend 18 december Preloader
Mogelijke getuigen, zaterdagochtend 18 december
Mogelijke getuigen, zaterdagochtend 18 december Preloader

Mogelijke getuigen:

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. links: man met lichtkleurige broek en zwarte jas. Hij liep die ochtend vlak langs de dader, net nadat het slachtoffer met haar hond naar buiten vluchtte
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. rechts: man met donkere huidskleur. Hij droeg een leren jas droeg en had een koptelefoon op. Deze man passeerde op het Ter Apelpad de verdachte.

Deel uw informatie

  • Wie weet of vermoedt wie de man op de camerabeelden kan zijn?
  • Wie heeft informatie over een mogelijk motief om juist déze vrouw iets aan te doen?
  • Wie weet hoe de dader het gebouw aan de Bankierbaan zo gemakkelijk binnen wist te komen?
  • Wie herkent zichzelf of een ander als mogelijke getuige?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar