17-jarigen bedreigd met pistool in Sonsbeekpark

  • Arnhem

Een jongen en een meisje van 17 zijn op woensdagavond 17 januari 2024 bedreigd en beroofd door twee jonge mannen met een pistool. Dat gebeurde toen ze samen rond 21.15 uur muziek luisterden op een bankje in het Sonsbeekpark in Arnhem, vlakbij ‘De Witte Villa'.

De daders laadden heel bedreigend het pistool door en eisten de scootersleutel en de telefoon van de jongen. Uiteindelijk namen ze echter alleen een pakje sigaretten mee.

Aangeslagen

In eerste instantie hielden de slachtoffers zich groot tegenover de politie. Later lieten ze weten toch erg onder de indruk te zijn van de beroving. Ze hebben allebei concentratieproblemen op school en denken vaak terug aan het incident.

242053_arnhem_pdA.jpg
Plek in Sonsbeekpark waar de beroving plaatsvond

Signalementen

De daders liepen vanuit de richting van de Palatijn in de richting van het bankje. De langste van de twee had duidelijk de leiding tijdens de beroving. Hij heeft een licht getinte huidskleur, wordt tussen 18 en 20 jaar oud geschat, is zo’n 1.85 meter lang en vrij dun. Die woensdagavond in het park droeg deze man een zwarte jas met bontkraag.
De tweede dader heeft een lichte huidskleur en is vermoedelijk ook tussen 18 en 20 jaar oud. Hij is ongeveer 1.75 meter lang en heeft een normaal postuur, maar met een buikje. Deze twee man had een bivakmuts of capuchon op.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

De politie wil omwonenden van park Sonsbeek vragen om hun bewakings- of deurbelbeelden van woensdagavond 17 januari te controleren. Mogelijk zijn daarop de daders te zien. Uw materiaal direct uploaden kan via het tipformulier.

  • Wie zijn de daders?
  • Wie heeft camerabeelden waarop mogelijk verdachten te zien zijn?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Park Sonsbeek

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.