24-jarige man pakt airsoft-wapen af van woningovervallers

  • Doetinchem

Woensdagavond 16 december werd een 24-jarige man overvallen in zijn appartement aan de Beethovenlaan in Doetinchem. De jonge overvallers die hem belaagden, waren gewapend met een mes en een vuurwapen.

Die woensdagavond had het slachtoffer al bezoek van twee vrienden, toen iets na 23.00 uur plotseling de bel ging. Doordat hij wel vaker later op de avond visite krijgt, deed hij zonder argwaan de deur open. 

Compleet overrompeld

Zowel de bewoner als zijn bezoekers werden compleet overrompeld door de twee gewapende jongemannen. In de worsteling die volgde, raakt de 24-jarige man gewond, maar hij wist wel het wapen in handen te krijgen. Daarop gingen de twee overvallers er met een geringe buit vandoor.

Airsoftwapen lieten ze achter

Het achtergebleven vuurwapen bleek een airsoft-wapen te zijn waarmee plastic balletjes geschoten kunnen worden. Op dit wapen zitten rode verfsporen. De politie hoopt dat iemand dit wapen herkent.

212193_doetinchem_airsoftwapen.jpg
Dit airsoft-wapen lieten de daders achter

Opvallende, donkere wallen

De twee wat jongere mannen - vermoedelijk 18/ 19 jaar - spraken allebei straattaal. Eén van hen had een wat tenger postuur en was zo’n 1.80m lang. Hij had volgens het slachtoffer opvallende, donkere wallen onder zijn ogen. De andere jongen had een lichte huidskleur, blond of donkerblond haar en was ongeveer 1.85/ 1.90m lang.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Herkent u de mannen op de beelden? Geef het alstublieft door.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Beethovenlaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.