Aanslag met explosief bij flatwoning

  • Zutphen

Voor een opzettelijk veroorzaakte ontploffing bij een flatwoning, op 10 februari 2024 in Zutphen, zijn tot nu toe drie verdachten aangehouden. De politie is nog dringend op zoek naar een vierde man: degene die het explosief liet afgaan.

De nog gezochte verdachte is gefilmd in de hal van de galerijflat aan de Brucknerstraat. Hij glipte rond 19.45 uur naar binnen toen een bewoner voor zichzelf de deur opende. Twee minuten later volgde de hevige explosie en rende de verdachte naar buiten.

Laan naar Eme

Kijkt u alstublieft goed naar de man op de beelden en meld het alstublieft als u een idee heeft wie hij kan zijn. Na zijn daad vluchtte hij via de Mozartlaan richting de Laan naar Eme. Volgens getuigen is direct na de ontploffing een auto hard weggereden. Ook als u daar meer over weet, komt de politie graag met u in contact.

Uw informatie of beelden

De al aangehouden verdachten zijn de vermoedelijke opdrachtgever van 29 en twee mannen die geholpen zouden hebben. Zegt zo’n combinatie van mannen met de verdachte op de beelden hierboven u iets, laat dan alstublieft van u horen.

Als u zelf nog over camerabeelden beschikt van die zaterdagavond waarop iets belangrijks kan staan, wil de politie die graag bekijken. Uw materiaal direct naar de politie uploaden kan via het online tipformulier.

242201 Zutphn Regio4
Brucknerstraat in Zutphen

Drugsmilieu

Vermoedelijk is er zwaar, illegaal vuurwerk op de voordeur van de getroffen woning geplakt en aangestoken. Dat blies een groot gat in de deur. De bewoners waren op dat moment niet thuis.

Voor wat het motief voor de aanslag betreft, houdt de politie er rekening mee dat iemand angst wil zaaien in het Zutphense drugsmilieu. Denkt u daar iets over te weten en/of over mogelijk betrokkenen, geef dat dan alstublieft door. Dat kan natuurlijk ook anoniem.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Vertel wat u weet

Contact opnemen met de politie kan op de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Brucknerstraat in Zutphen

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.