Ahmed Ezzat

0613_NOL_Ahmed-Ezzat.jpg

Ahmed Ezzat, op dat moment 51 jaar oud, is in juni 2022 op de Nationale Opsporinglijst geplaatst. Hij werd in 1998 onherroepelijk veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor het van het leven beroven van zijn benedenbuurvrouw.

Het 27-jarige slachtoffer werd in oktober 1995 dood gevonden in haar woning in Amsterdam. Ahmed Ezzat, die destijds illegaal in Nederland verbleef, werd in eerste instantie vrijgesproken. Enige tijd later werd hij uitgezet naar zijn geboorteland Egypte.
Nadat het Openbaar Ministerie hoger beroep had ingesteld, werd Ezzat door het Gerechtshof schuldig bevonden en veroordeeld.

0613_nol_ahmed-ezzat_zij.jpg
Ahmed Ezzat – (foto is niet recent)

Vermoedelijk in Egypte

De politie vermoedt dat Ezzat nog steeds in Egypte verblijft, maar het is mogelijk dat hij zich elders bevindt. De foto’s op deze pagina zijn niet recent; Ahmed Ezzat ziet er vermoedelijk nu anders en in elk geval ouder uit. Hij zou gebruik kunnen maken van een andere naam.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

Heeft u Ahmed Ezzat gezien, weet u waar hij is geweest of heeft u een vermoeden waar hij verblijft, neem dan alstublieft contact op met de politie. Ziet u Ezzat ergens, benader hem niet zelf.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven