Auto’s van zorgpersoneel leeggeroofd

  • Tilburg

Midden in de coronacrisis is op 24 maart 2020 ingebroken in de auto’s van drie zorgmedewerkers van het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. De daders, die in een lichtgrijze Mercedes stationwagen reden, sloopten hele dashboards uit de auto’s.

Update

Inmiddels zijn er 11 tips binnengekomen. Ook hebben zich andere slachtoffers van mogelijk dezelfde daders gemeld. 

Van de drie daders die die dinsdagmiddag tussen ongeveer 15.30 en 16.00 uur bezig waren, kan de politie bewakingsbeelden laten zien. Geef het alstublieft door als u iets over één of meer van hen weet.

Parkeerplaats zorgpersoneel

Het drietal parkeerde de Mercedes op een parkeerplaats aan de Leijweg en stalen iets verderop van twee verschillende auto’s een kentekenplaat. Die bevestigden ze vervolgens op hun eigen auto, waarna ze op zoek gingen naar doelwitten. Dat deden ze op de parkeerplaats voor zorgpersoneel van het Tilburgse ziekenhuis.

De mannen vertrokken pas nadat ze in drie auto’s hadden ingebroken. Daar haalden ze onder meer airbags en navigatiesystemen uit en bij één zelfs het gehele digitale dashboard.

VW’s Golf en Audi A3

Op de camerabeelden zijn de daders te zien wanneer ze hun ‘ronde’ doen en de laatste van de drie auto-inbraken staat ook op beeld. De betreffende Audi A3 Sportback werd razendsnel opengebroken en leeggeroofd, waarna de mannen er in de Mercedes vandoor gingen. Ze reden vanaf het ziekenhuisterrein rechtsaf de Berglandweg op.

De andere twee auto’s waarin werd ingebroken, zijn Volkswagens Golf. De slachtoffers troffen, na een zware werkdag in het ziekenhuis, hun auto’s beschadigd aan zonder ondere andere het multimedia- en navigatiesysteem.

Deel uw informatie

Mogelijk zijn de buitgemaakte onderdelen ergens te koop aangeboden. Meld het alstublieft bij de politie als u vermoedt ze te hebben gezien na 24 maart. Ook uw tips over de identiteit van de daders zijn natuurlijk heel erg welkom.
Heeft u de Mercedes stationwagen gezien en/of de inzittenden ervan, laat het weten. De auto reed vanaf circa 15.45 uur die middag met gestolen kentekenplaten: 3-SJT-55 voorop en 14-ZJK-7 op de achterkant.

202321_tilburg_mercedesmet2.jpg
Mercedes met gestolen kentekenplaten
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie heeft informatie over de daders?
  • Wie heeft de lichtgrijze Mercedes stationwagen gezien die middag van dinsdag 24 maart 2020 en/of weet iets over de inzittenden?
  • Wie heeft sinds 24 maart mogelijk verdachte onderdelen te koop aangeboden gezien uit het interieur van een VW Golf of Audi A3?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Tweesteden Ziekenhuis

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.