Aziz El Aâmri (38) dood gevonden in Hambos

  • Kerkrade

Een wandelaar en zijn hond troffen op woensdagochtend 9 maart 2022 een levenloos lichaam aan in het Hambos in Kerkrade. Het slachtoffer bleek de 38-jarige Abdelaziz El Aâmri (38), die met vuurwapengeweld om het leven was gebracht.

Aziz, zoals hij genoemd werd, woonde samen met zijn vrouw en zeven maanden oude baby aan het Doctor Ackensplein in Kerkrade. Het gezin leefde van een uitkering en had moeite om rond te komen.

Update

De politie is blij met de dertien tips die u doorgaf, maar er zat helaas geen doorslaggevende informatie bij. Meer tips zijn nog heel welkom – over de jongens die het over een ‘gun’ hadden bijvoorbeeld, over de knallen die in Heerlen zijn gehoord of over de zilverkleurige bestelbus die is gezien dicht bij de plek waar Aziz werd gevonden.

Uw informatie delen kan ook anoniem of via het tipformulier.

222162_kerkrade_regio9.jpg
Politie onderzoekt de plek waar Aziz werd gevonden

Laatste levensteken

Aziz vertrok in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 maart rond 03.00 uur van huis. Tegen zijn vrouw vertelde hij dat hij bij een buurman langs zou gaan. Dat was voor zover bekend zijn laatste levensteken. 
Zijn buurman verklaart dat hij die nacht niet thuis was. Voor zover de politie dat kan nagaan, lijkt zijn verhaal te kloppen. De vraag is waar Aziz die nacht is geweest.

Bivakmuts

Opvallend is dat Aziz in het Hambos werd aangetroffen met een opgerolde bivakmuts over zijn hoofd. Niet duidelijk is waarom hij die droeg. 
Aziz’ lichaam lag in de buurt van de doodlopende Nullanderbergsweg, die doorloopt richting de Gemeentelijke Begraafplaats. Mogelijk is het slachtoffer op een andere plek om het leven gebracht, waarna zijn lichaam naar het Hambos is gebracht.

222162_kerkrade_omgpd.jpg
Begin van de Nullanderbergsweg in Kerkrade

“Knallen” in Heerlen

Om 03.00 uur is Aziz van huis vertrokken en rond 07.30 uur werd zijn lichaam gevonden. In de tussenliggende 4,5 uur is hij om het leven gebracht. De politie heeft vragen over twee opvallende gebeurtenissen die nacht.
Bewoners van de wijk Vrieheide in Heerlen hebben rond 04.45 uur knallen gehoord in hun buurt. Mogelijk waren dit schoten. Ook zijn twee jongens of jongemannen gezien op de Rozestraat die spraken over een ‘gun’. De politie wil weten wat zich precies in die wijk heeft afgespeeld en of het incident iets te maken heeft met de dood van Aziz.

Bestelbus

Rond 06.10 uur die ochtend zag een fietser een zilverkleurige bestelbus rijden op de Nullanderbergsweg. De bestelbus had geen ramen aan de achterkant. De politie wil graag meer informatie over de bestelbus en de bestuurder, ook als deze niets met de dood van Aziz te maken heeft.

222162_kerkrade_regio3.jpg
Uw tip doorgegeven mag desgewenst ook anoniem
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Door wie werd Abdelaziz El Aâmri om het leven gebracht?
  • Wie kan iets vertellen over die nacht van 8 op 9 maart?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Nullanderbergsweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER