Babbeltruc met cadeaubon: drie slachtoffers in een week

  • Breda

Daders van babbeltrucs weten helaas steeds weer nieuwe manieren te vinden om hun slachtoffers te duperen. In Breda sloegen zulke oplichters binnen een week drie keer toe, met als smoes dat ze een gewonnen cadeaubon kwamen brengen.

Update

Ondanks binnengekomen tips, zijn de mannen nog niet aangehouden. Herkent u hen? Geef het door.

Het enige dat de slachtoffers hoefden te doen om hun ‘prijs’ in ontvangst te nemen, was een bedrag van één euro afrekenen – niet contant, maar op een mobiel pinapparaat. Daarbij werd de pincode afgekeken én de bankpas verwisseld.

Beelden pinners

Direct na zo’n bezoekje werd de ontvreemde pinpas gebruikt om geld op te nemen. Geef het alstublieft door als u (een van) de pinners herkent.

Wie zijn deze mannen?

De man in het zwarte trainingspak met rode strepen is bij de woning van een slachtoffer gefotografeerd door een oplettende buurtbewoner. Dat was op 5 september 2019 op de Lovensdijkstraat.
Opvallend is dat een andere verdachte, die op 11 september geld opnam met een gestolen bankpas, precies zo’n zelfde DSquared-pet droeg.

202229_breda_bbt_pin4-9a.jpg
Verdachte van babbeltruc

Bij het eerste van de drie slachtoffers stond deze man op woensdag 4 september voor de deur. Na de babbeltruc nam hij duizenden euro's op bij een geldautomaat aan het Chasséveld.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

De daders in Breda hadden het in september 2019 voorzien op bejaarden. Hun slachtoffers waren alle drie boven de 80.
Het is goed mogelijk dat deze mannen vaker toeslaan, ook op andere plekken in het land, of dat ze bij een grotere groep horen. Laat het weten als u informatie over een of meer van hen heeft.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Breda

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.