Bedreiging journalist door achterlaten handgranaat

  • Neer

Bij de voordeur van een woning aan de Acacialaan in Neer, in Limburg niet ver van Roermond, werd op zondag 27 december 2020 een handgranaat aangetroffen. De politie gaat ervan uit dat dit een gerichte bedreiging is ten opzichte van de bewoner, die misdaadjournalist is bij dagblad De Limburger.

Update

Hoewel er twee reacties zijn binnengekomen, ontvangt de politie graag nog meer informatie. 

Mogelijke getuigen wordt gevraagd zich te melden. De Acacialaan is een rustige straat vlak bij een aantal sportvelden en niet ver van zwembad ’t Ligteveld. De handgranaat moet zijn achtergelaten op zaterdagavond 26 december of in de erop volgende nacht of vroege ochtend.

212009_neer_krt.jpg
Ligging Acacialaan, nabij sportvelden en N273

Uw informatie of beelden

Neem contact op met de politie als u iets is opgevallen dat met het achterlaten van het explosief te maken kan hebben. Zag u bijvoorbeeld een of meerdere personen die niet in de omgeving ‘thuishoren’ of reed er een voertuig dat verdacht op u overkwam, dan hoort de politie dat graag van u.
Beschikt u over beelden van een dashcam of bewakingscamera waarop mogelijk iets afwijkends te zien is, wil de politie die graag bekijken. Om uw beelden rechtstreeks naar het onderzoeksteam te uploaden, gebruikt u het online tipformulier.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Ieder detail kan in dit onderzoek van belang zijn. Als u iets weet over de persoon of personen die de handgranaat achterliet(en) en/of waarom, geef het alstublieft door op één van de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Acacialaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.