Beloning

Beloning 7.500 euro: wie heeft oefenwapens politie?

  • Lelystad / Almere

Op zaterdag 13 maart 2021 rond 07.00 uur heeft een politieman een lading oefenwapens verloren tijdens een rit van Lelystad naar Almere. Om te voorkomen dat de wapens in verkeerde handen vallen, wil de politie ze zo snel mogelijk terug.

Update

Ondanks uw twee tips zijn de wapens nog niet terecht. Meer informatie blijft welkom.

Door een defect aan het slot van een bestelbus zijn de wapens uit de laadruimte gevallen. Dat gebeurde waarschijnlijk op de Elementendreef in Almere-Poort, vlak bij de oprit naar de A6.

Onklaar

Nadat de politieman ontdekte dat hij zijn lading had verloren, is hij teruggereden naar de Elementendreef, maar hij heeft de kisten met oefenwapens niet meer teruggevonden.
In totaal verdwenen 42 oefenwapens; 20 oranje en 22 gele. Ze worden gebruikt bij onder meer schietoefeningen, maar zijn allemaal onklaar gemaakt en niet geschikt voor normale patronen. De oefenwapens waren opgeborgen in twee houten en twee rode, plastic kisten.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

De politie heeft een beloning uitgeloofd van 7.500 euro voor degene die kan vertellen waar de verdwenen oefenwapens zijn. Contact opnemen kan op de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Flevoland

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.