Beloning

Beloning voor gouden tip over schutters Poelenburg

  • Zaandam
  • Update 

Bij een mogelijk criminele deal waarvan de details nog onbekend zijn, werd op 7 september 2018 ineens geschoten. Twee daders gingen er direct vandoor en lieten twee andere mannen gewond achter.

Het voltrok zich in een garagebox aan de Linnaeusstraat. Van de twee slachtoffers was er één in levensgevaar door een schotwond in de buik. De ander had relatief geluk gehad; hij was door één kogel geschampt.

Hoge beloning

Politie en Justitie nemen de zaak hoog op. Daders die zich op klaarlichte dag midden in een woonwijk van vuurwapengeweld bedienen, moeten zo snel mogelijk van straat. Daarom is besloten een beloning van 15.000 euro uit te loven voor de tip die leidt tot hun aanhouding en vervolging.

  • Wie weet wie die vrijdagmiddag 7 september 2018 hebben geschoten in een garagebox aan de Linnaeusstraat?
119329_zaandam_pd1.jpg
Schoten gelost

De slachtoffers kwamen die dag vanuit Emmen naar de Zaanse wijk Poelenburg gereden voor hun afspraak. Rond 15.00 uur die vrijdag gingen ze de garagebox in om twee andere mannen te ontmoeten.

119329_zaandam_reco3.jpg

Wat zich vervolgens precies afspeelde, is niet duidelijk. Wel staat vast dat er op enig moment een aantal schoten zijn gelost, waarop twee mannen ervandoor gingen. Zij renden via de Zuidervaart in de richting van sportpark Poelenburg en daarna het Vijfhoekpark.

119329_zaandam_tashombre_pet2.jpg
Richting Wibautstraat

In dat park heeft de politie een pet, een tas en een jas gevonden die vermoedelijk door de verdachten zijn achtergelaten.

119329_zaandam_laatstgezien.jpg

Een getuige wist nog te vertellen dat het duo waarschijnlijk van het Vijfhoekpark verder is gevlucht in de richting van de Wibautstraat.

Beide verdachten worden geschat tussen 18 en 25 jaar oud, zijn circa 1.75 meter lang en hebben een Noord-Afrikaans uiterlijk. Eén van hen had waarschijnlijk de pet op die is gevonden, van het merk DSquared, en de ander droeg een heuptasje.

  • Wie heeft de verdachten van het schietincident zien rennen en/of weet waarheen ze zijn gevlucht?
119329_zaandam_tr1.jpg
Tas met geld

De slachtoffers probeerden weg te komen in een grijze Opel Corsa, maar één van hen was zo ernstig gewond dat op de Wachterstraat de hulpdiensten werden gewaarschuwd.

Tijdens het onderzoek rond de auto trof de politie in de omgeving een plastic tas aan met daarin 75.000 euro aan contanten. Hoewel de beschoten Emmenaars zeggen daar niets van af te weten, lijkt de vondst te bevestigen dat de mannen mogelijk met een criminele deal bezig waren geweest.

119329_zaandam_lucht.jpg
Getuigenoproep

Het is mogelijk dat er vaker wat schimmigere dingen zijn gebeurd in of rond die garagebox aan de Linnaeusstraat. De politie komt daarom graag met u in contact als u weet wie daar zoal zijn geweest of mogelijk hebben rondgehangen in de periode voor 7 september 2018.Ook als het signalement van de verdachten u iets zegt, als u weet of vermoedt wie de daders zijn of als u denkt de mannen gezien te hebben, hoort de politie dat natuurlijk graag.

  • Wie heeft informatie over wat zich in de garagebox afspeelde of wie daar zoal kwamen in de periode voor 7 september 2018?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie