Bende onderschept bankpassen en plundert rekeningen

  • Noord-Holland

In het voorjaar van 2019 werden elf mensen het slachtoffer van een gehaaide bende. Nadat ieder van hen een wijziging had doorgegeven bij de bank, kwamen zowel de nieuwe betaalpas als de pinccode niet thuis aan. Het gevolg: iemand anders ging er met hun geld vandoor.

De slachtoffers zijn allen woonachtig in Velserbroek of IJmuiden. Gelukkig zijn er beelden van de personen die met de onderschepte bankpassen zijn gaan pinnen.

Update

Na onze uitzending van 1 oktober meldde al snel een van de verdachten zich bij de politie. Hij is vermoedelijk de man die werd gefilmd bij geldautomaten in onder meer Amstelveen, Leiderdorp en Haarlem. Ook zou hij bij supermarkten in Almere voor ruim € 2.000 aan postzegels hebben afgerekend met buitgemaakte bankpassen. Deze man is aangehouden.

Heemskerk en Hilversum

119579_IJmond_3luik2.jpg
Verdachte in Hilversum en Heemskerk

Op donderdag 28 februari verschijnt een man bij een geldautomaat in Heemskerk. Enkele weken later, op zaterdag 6 april, duikt dezelfde man ook op in Hilversum.

Bussum

119579_IJmond_2luikmrt-07_Bussum.jpg
Verdachte pint twee keer in Bussum

Op donderdag 7 en vrijdag 8 maart neemt een brildragende man geld op aan de Brediusweg in Bussum. Hij had een witte capuchontrui of -vest aan met daarover een jack met camouflageprint.

Amsterdam en Almere

119579_IJmond_30-4adam.jpg
Amsterdam, 30 april 2019

En ook op dinsdag 30 april wordt er fraude gepleegd met een nieuwe bankpas, nu in Amsterdam. De bankpassen werden overigens niet alleen gebruikt voor cash, er zijn ook twee nieuwe iPhones mee gekocht bij een Amac-filiaal in Almere.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Wie zijn de mannen op de beelden?

Herkent u één van de verdachten? Ze maakten samen duizenden euro’s aan geld en spullen buit. Herkent u één van hen, geef het alstublieft door.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

IJmond

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER