Benzinedief rijdt pomphouder aan

  • Kockengen

De eigenaar van een tankstation in Kockengen rook terecht onraad toen een witte Volkswagen Polo zijn terrein op reed met een deels afgeplakte kentekenplaat. De bestuurder bleek niet van plan de getankte benzine af te rekenen en hij deinsde er niet voor terug de eigenaar aan te rijden om ermee weg te komen.

Neem alstublieft contact op als u de auto en/of de verdachte herkent aan de hand van de beelden hieronder. De witte Polo is vermoedelijk een GTI-model en heeft een panoramadak. De bestuurder leek een twintiger, is zo’n 1.80 meter lang en heeft een licht getinte huidskleur en zwart haar.

232353_kockengen_auto4.jpg
Wie weet meer over de VW Polo?

Geraakt en gevallen

Toen bij het slachtoffer het besef daagde dat de ‘klant’ mogelijk niet zou betalen, ging hij vlak voor de auto staan. Dat bedoelde hij als teken dat hij de man doorhad en dat die niet zomaar zou kunnen wegrijden.
De bestuurder gaf echter met een flinke dot gas te kennen dat het ook hem menens was. De pomphouder werd door de Polo op de knieën geraakt voordat hij vallend uit de weg wist te komen, waarna de dader er met hoge snelheid vandoor ging.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

Wie weet meer over de verdachte en/of de VW Polo waarin hij reed? Op de tape waarmee de kentekenplaat was afgeplakt, was met stift ‘J-519’ geschreven als eerste deel van het kenteken.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Kerkweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.