Beroving mislukt ondanks geweld

  • Amsterdam

De politie is op zoek naar twee jonge mannen die hebben geprobeerd iemand van zijn jas te beroven. Op 14 maart 2022 in het Westerpark in Amsterdam mishandelden ze het 16-jarige slachtoffer, maar ze kregen van hem niet wat ze wilden.

Er was in die periode kermis in het Westerpark. Mogelijk heeft iemand de verdachten daar gezien. Het gaat om het tweetal dat op de beelden hieronder niet geblurd is; ze trokken in eerste instantie op met nog twee jongens.

232227_amst-r_BB_r brug.jpg
De verdachten trokken op met twee andere jongens

Wie herkent de verdachten?

Neem alstublieft contact op als u iets weet of vermoedt over (een van) de verdachten. De jongen met de pet op had een zwart Adidas-trainingspak aan met witte strepen.
De andere verdachte, met de grijze capuchon, droeg een opvallende broek waarvan het onderste deel van de pijpen rood was. Op de linker pijp stond de merknaam Fila.

Getrek aan Dior-jas

Het slachtoffer had met zijn vriendin de kermis bezocht. Toen ze samen even weg van de drukte op een bankje gingen zitten, stonden al snel twee jonge mannen achter hen. Vrijwel direct kreeg de 16-jarige jongen een klap tegen zijn achterhoofd en een stomp in het gezicht.
De daders eisten zijn jas – een Dior – en begonnen daaraan te trekken. Gelukkig lukte het het slachtoffer om zich los te rukken en met zijn vriendin te ontkomen. Op camerabeelden is te zien hoe één verdachte vervolgens wegrende, de Haarlemmerweg op, waarna de andere er tamelijk rustig achteraan liep.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

Westerpark

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.