Bewoner (78) mishandeld door overvaller

  • Enschede
  • Update¬†

Een overvaller die gebrekkig Duits spreekt, dringt op vrijdag 14 december 2018 rond 16.30 uur een huis binnen aan de Gronausestraat. Zijn slachtoffer is een alleenwonende man van 78 jaar oud.

Update

Tot nu toe zijn er 2 tips binnengekomen, bedankt! Het onderzoek gaat door.

De bewoner, die kampt met ademhalingsproblemen, wordt hard aangepakt en met een mes bedreigd. De overvaller duwt hem het toilet in, waarbij de man valt en een paar ribben kneust.

119104_enschede_pd3.jpg

Hoewel de dader zijn best had gedaan zich te vermommen, hebben het slachtoffer en oplettende buurtbewoners een aantal kenmerken kunnen doorgeven.

Signalement

Het gaat om een blanke man van vermoedelijk tussen 20 en 25 jaar oud en minimaal 1.80 meter lang. Hij had die dag gemillimeterd blond haar en het weinige dat hij sprak, deed hij in gebrekkig Duits.

119104_enschede_mes.jpg

De overvaller droeg een witte sjaal voor zijn gezicht, een grijze capuchon over het hoofd en had een zwarte jas aan. Het mes waarmee hij dreigde was vermoedelijk een soort knipmes als op de foto.

  • Wie weet wie de overvaller is?

Politie gebeld

Het slachtoffer had gelukkig zijn telefoon in zijn borstzak zitten. Hij deed de deur van het toilet op slot en belde, terwijl de overvaller door het huis struinde, de politie.Daardoor kon hij snel bevrijd worden en medische hulp krijgen. De man is opgenomen in een verzorgingshuis en wordt daar nog altijd verpleegd.

119104_enschede_vwpolo.jpg
Rode Polo

Er is in de buurt een rode Volkswagen Polo gezien rond het tijdstip van de overval. Die viel op door de ronde achterlichten en was voorzien van Nederlandse kentekenplaten. De politie vermoedt dat dit het voertuig is waarmee de dader zich verplaatste.Opmerkelijk is dat getuigen die Polo een week eerder ook al in de buurt hebben zien rijden. Het is mogelijk dat de overvaller een voorverkenning heeft gedaan.

  • Wie weet waar de rode Volkswagen Polo kan zijn of weet wie er, in elk geval rond 14 december 2018, gebruik van maakte?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie