Bewoners in gevaar door brandstichting bij appartement

  • Spaubeek

In de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 augustus 2023 werd brand gesticht bij de voordeur van een appartement in het Limburgse Spaubeek. De bewoner wist ternauwernood te ontkomen via het balkon van de buren en raakte daarbij gewond. Andere bewoners van het complex moesten ook halsoverkop hun woning uit.

De politie heeft beelden in handen gekregen die zijn gefilmd door de handlanger van de brandstichter. Behalve dat de dader duidelijk te zien is, is te horen dat de handlanger hem opjut. Dankzij de deurbelcamera van een bewoner is er ook beeld van de brandstichter tijdens zijn mogelijke voorverkenning.

232431_spaubeek_dad1d.jpg
Meld het a.u.b. als u de brandstichter herkent

Uur eerder al gefilmd

Een camera in de directe omgeving legde behalve de twee verdachten ook de auto vast waar ze die nacht vermoedelijk in reden. Meld het alstublieft als u daar meer over weet; mogelijk beschikt (een van) het tweetal nog steeds over die auto.
De brandstichting vond plaats rond 03.15 uur die nacht, maar de verdachte verscheen al ruim een uur daarvoor in beeld. Kort na 02.00 uur was hij al bij en in het appartementencomplex. Hij gebruikte er zijn telefoon om opnamen te maken en/of te bellen.

Vertel wat u weet

Heeft u een idee welk motief er achter de brandstichting kan zitten? Of weet u meer over (een van) de twee personen op de camerabeelden en/of de auto? Neem alstublieft zo snel mogelijk contact op met de politie; dat kan als het voor u prettiger voelt ook anoniem.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

Contact opnemen met de politie kan op de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Hobbelrade

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.