Bewoners jagen paniekerige overvallers weg

  • Oisterwijk
  • Update 

Een 50-jarige vrouw en haar zoon (14) hebben zaterdag 24 november overvallers weggejaagd door hun stembanden te gebruiken. Het tweetal begon te schreeuwen en terug te vechten, waardoor hun jonge belagers het voor gezien hielden. De daders zijn vastgelegd door bewakingscamera’s.

Update

Vermoedelijk komen alle daders uit Rotterdam, of hebben in ieder geval een link met deze stad. Weet u wie het zijn? Neem contact op met de politie.

Twee mannen wisten ongemerkt rond 01.30 uur de woning aan de Scheepersdijk binnen te komen. Eén van hen was gewapend met een pistool, de ander probeerde de vrouw vast te binden met duct tape. Na nog geen twee minuten gingen ze er zonder buit vandoor.

  • Wie weet wie de overvallers zijn?
119096_oistrwk_daders3.jpg
Derde man op de uitkijk

Toen de vrouw naar buiten keek, zag ze nog een derde man op de uitkijk staan. Het drietal is weggerend in de richting van de Gemullehoekenweg.

119096_oistrwk_dad2c.jpg

Een van de drie daders is al herkend, maar zijn handlanger heeft een getinte huidskleur en is rond de 20 jaar oud. De jongen heeft donkere ogen en dikke wenkbrauwen en een wat kinderlijke uitstraling. Verder droeg hij donkere kleding en sprak straattaal.

119096_oistrwk_dad4c.jpg

De derde man is ook rond de 20 jaar oud en droeg tevens zwarte kleding.

119096_oistrwk_dadedrs1.jpg

Volgens de slachtoffers kwamen de mannen klungelig en onervaren over. De dader met het pistool maakte zelfs een beetje een paniekerige indruk.

Avond ervoor al gezien

Meerdere getuigen hebben de avond voor de overval jongemannen in de buurt gezien. Hun gedrag was zó opvallend, dat er meldingen van zijn gemaakt.

119096_oistrwk_daders2.jpg

Ze zijn gezien op de driesprong Scheepersdijk, Gemullehoekenweg en de Burg. Canterslaan. Herkent u deze mannen? Geef uw tip door aan de politie!

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie