Bewoonster en kinderen bedreigd door overvallers

  • Amsterdam

De vrouw en jonge kinderen van profvoetballer Eran Zahavi zijn thuis op brute wijze overvallen door twee nog onbekende mannen. Terwijl Zahavi zelf onderweg was naar een wedstrijd, werd zijn gezin bedreigd met een vuurwapen en vastgebonden achtergelaten.

De woningoverval vond plaats aan de Arenborg op zondagmiddag 9 mei 2021. Rond 14.50 uur belde een man aan die een TNT-polo droeg. Zodra de bewoonster opendeed, kwam een tweede man tevoorschijn – met een vuurwapen.

Update

Na de uitzending kwamen er zeven reacties binnen, maar daar lijkt de gouden tip nog niet bij te zitten. Meer informatie blijft welkom.

Bedreiging en mishandeling

212442_amstrdm_krant2.jpg
Volkskrant van 18 september 2021

De overvallers eisten allerlei sieraden en horloges en gingen daarbij erg ruw te werk. Ze bedreigden en sloegen de vrouw en knipten wat van haar haar af. Zelfs kreeg een van de jonge kinderen het vuurwapen op zich gericht. De mannen vertrokken pas nadat ze de bewoonster en de kinderen hadden vastgebonden.

Signalementen daders

Er is een aantal sporen en bewakingsbeelden waarmee u de politie kunt helpen. Daarnaast heeft de politie compositietekeningen kunnen maken van de twee overvallers. Neem alstublieft contact op als u weet of vermoedt wie deze mannen kunnen zijn.

212442_amstrdm_2luikcompo.jpg
Compositietekeningen van de overvallers

Beiden worden rond 20 jaar oud geschat en tussen 1.65 en 1.70 meter lang. De man met de TNT-polo had daaroverheen een zwarte jas aan en kwam op de bewoonster wat nerveus over. De andere man, degene met het vuurwapen, gedroeg zich agressiever. Hij heeft zwart, krullend haar en droeg een olijfgroene jas met capuchon. Het lichtblauwe mondmasker  dat hij op had bleef in de woning achter, maar heeft nog niet geleid tot het kunnen achterhalen van zijn identiteit.

Fietsende mannen

Op verschillende camerabeelden uit de omgeving zijn twee fietsende mannen te zien; hoogstwaarschijnlijk de overvallers. Zij reden daar in Buitenveldert over onder meer de Nederhoven, de Roffart en de Van Boshuizenstraat.

  • Wie herkent (een van) de mannen op de beelden?

Hun fietsen heeft het tweetal achtergelaten in de straat Ter Boede. Hopelijk kan iemand deze in verband brengen met de overvallers. Het gaat om een zwarte B-Twin City Bike, van Décathlon, en om een blauwe Giant met een zilverkleurige bagagedrager.

Aanzienlijke buit

De overvallers maakten diverse sieraden en een bedrag aan contant geld buit. Ook drie Rolex-horloges namen ze mee, waaronder een Oyster Perpetual met ijsblauwe wijzerplaat.
Ook verschillende aankoop- en garantiebewijzen namen ze mee, vermoedelijk met het idee om doorverkoop makkelijker te maken. Ziet u de getoonde spullen ergens te koop aangeboden, geef het alstublieft direct door aan de politie.

212442_amstrdm_meerluiksier.jpg
Een deel van de buitgemaakte kostbaarheden
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie herkent (een van) de fietsende mannen op de bewakingsbeelden?
  • Wie weet wie op zondag 9 mei over de B-Twin- en/of de Giant-fiets beschikte(n)?
  • Waar zijn de gestolen horloges en sieraden nu?
  • Wie heeft informatie over de woningoverval aan de Arenborg? Heeft u er misschien iemand over horen praten?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Arenborg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.