Bewoonster in gevaar bij aanslag met explosief

  • Helmond

Bij de woning van een beveiliger uit Helmond werd in de nacht van 30 op 31 december 2023 een explosief tot ontploffing gebracht. Dat incident zou mogelijk te maken kunnen hebben met wat zich een half uur eerder afspeelde: de man was, tijdens zijn werk als portier bij een bar, bedreigd.

Op camerabeelden zijn ten minste drie personen te zien die vermoedelijk betrokken waren bij de ontploffing. Zij liepen eerst heen en weer langs het huis aan het Ockenburghpark, maar rond 03.20 uur staken twee van hen een explosief af dat ze tegen een ruit van de woonkamer hadden bevestigd.

Vermoedelijk jonge vrouwen

De politie denkt dat de daders, twee personen uit het groepje van drie, zich in de omgeving hebben omgekleed. Opmerkelijk is dat alle drie de betrokkenen zeer waarschijnlijk vrouwen zijn.

242177 Helmond Bb
Wie weet meer over deze verdachten?

Meld het alstublieft als u een of meer van de verdachten herkent. Dat mag ook anoniem. De politie heeft geen beelden gevonden van een voertuig dat is gebruikt, dus het is mogelijk dat de vermoedelijk jonge vrouwen zelf uit de directe omgeving komen.

Bewoonster in gevaar

De echtgenote van de beveiliger zat op het moment van de explosie vlak bij het bewuste raam. Uit onderzoek blijkt dat de daders haar vermoedelijk wel gezien moeten hebben. Dat zou betekenen dat ze de bewoonster willens en wetens in gevaar hebben gebracht.
Mevrouw is enige tijd doof geweest aan één oor en heeft haar gehoor nog altijd niet helemaal terug. Gezien de heftigheid van de knal heeft ze relatief nog geluk gehad.

242177 Helmond Omgpd7
Ockenburghpark in Helmond
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Vertel wat u weet

Wat de relatie is tussen de bedreiging van de portier en de ontploffing bij zijn woning staat nog niet vast. Neem alstublieft contact op als u meer denkt te weten over het motief en/of over de verdachten.
Ook als u iemand over de aanslag heeft horen praten en/of over wie daarbij betrokken kunnen zijn geweest, hoort de politie heel graag van u. Een tip volledig anoniem doorgeven kan eventueel ook online via ‘M’.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Ockenburghpark in Helmond

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.