Bitcoinhandelaar mishandeld en van 40.000 euro beroofd

  • Amsterdam

Een man die dácht een goede deal te sluiten, werd in plaats daarvan met geweld overvallen en van tienduizenden euro’s beroofd. In het hotel waar het incident zich afspeelde, zijn vier verdachten op beeld vastgelegd.

Het slachtoffer handelt in cryptomunten. Hij had in het Amsterdamse hotel afgesproken met een man die hem bitcoin te koop aanbood voor contant geld. Met de bewuste man had het slachtoffer al eens eerder zaken gedaan, wat probleemloos was verlopen.

Geslagen en bedreigd

De onbekende man nam het slachtoffer mee naar een hotelkamer, waar ineens twee mannen uit de badkamer tevoorschijn kwamen. Vervolgens werd de het slachtoffer door de drie overvallers geslagen, met wapens bedreigd en met handboeien en tape vastgemaakt.
Behalve de 40.000 euro die het slachtoffer cash bij zich had, namen de mannen zijn telefoon mee en maakten ze een foto van zijn paspoort. Dan wisten ze hem te vinden als hij de politie zou inschakelen, zo werd gedreigd.

Vierde verdachte

Kijkt u alstublieft goed naar de beelden en meld het als u informatie over de mannen heeft. Er is overigens een vierde verdachte: de man die twee dagen voor de overval de hotelkamer reserveerde. Hij gebruikte daarbij een vervalst identiteitsbewijs. Weet of vermoedt u wie deze vierde man kan zijn, neem alstublieft contact op met de politie.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Bij de eerdere ontmoeting tussen het slachtoffer en één van de daders, reed laatstgenoemde in een zwarte Mercedes; mogelijk een CLS. Hopelijk zegt dat iemand iets.
Op de bewakingsbeelden uit het hotel lijken de verdachten zich vermomd te hebben met petten, brillen en een pruik. Wie herkent desondanks één of meer van de mannen op de bewakingsbeelden?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven