Blijvend hersenletsel door zware mishandeling

  • Antwerpen (België)

Een toen 32-jarige Nederlander werd in april 2023 slachtoffer van zeer grove mishandeling tijdens een stapavond in Antwerpen. Daar in het centrum van de Belgische stad kreeg hij meerdere harde klappen en trappen tegen het hoofd; zo hard dat hij er blijvend hersenletsel aan overhield.

Hij werd destijds door vrienden getrakteerd op wat zij een ‘babyshower’ noemden: nog één keer goed het nachtleven in voordat hij enkele weken later vader zou worden. Bij een frituur aan de Hoogstraat raakte deze groep in discussie met drie mannen. Daarbij werd het slachtoffer ineens aangevallen en ernstig mishandeld.

Ernst letsel

In de loop van de erop volgende weken werd de ernst duidelijk van het letsel waarmee het slachtoffer zal moeten leven. Hij blijkt hersenschade te hebben opgelopen die niet meer zal herstellen.

De nu 33-jarige man heeft moeite om licht, geluid en andere prikkels te verdragen, lijdt aan geheugenverlies, is zijn smaak kwijt en heeft heel veel slaap nodig. Hij is volledig afgekeurd en kan niet voor zijn zoontje zorgen.

Drie verdachten

Het geweld speelde zich af kort na twaalven in de nacht van 22 op 23 april 2023. Kijkt u alstublieft goed naar de camerabeelden hierboven en neem contact op als u iets denkt te weten over één of meer van de verdachten. Waar zij vandaan komen is onduidelijk. Alle drie worden in de twintig geschat, spraken Nederlands en hebben een atletisch postuur.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Wie weet meer over de verdachten van de ernstige mishandeling, in april 2023, aan de Hoogstraat in het centrum van Antwerpen?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven