Brand in jachthaven Het Steel

  • Roermond
  • Update 

De politie sluit brandstichting niet uit.

Update

De oorzaak van de brand is nog altijd niet duidelijk, daarom waren de rechercheurs erg blij met de 15 reacties. Verschillende mensen stelden inderdaad hun beelden beschikbaar, en een belangrijke getuige die we opriepen meldde zich. Het onderzoek gaat dus verder, mede door u!

Op dinsdagavond 16 december 2014 woedde er een grote brand in de jachthaven Het Steel in Roermond. Daarbij kwamen asbestdeeltjes vrij die zich door de wind over het centrum van de stad verspreidden. Om elk risico voor de volksgezondheid te vermijden was het noodzakelijk om eerst alle asbest te verwijderen. De binnenstad van Roermond werd daarom zo goed als afgesloten.

  • Wie is er op dinsdagavond 16 december 2014 getuige geweest van de grote brand in de jachthaven Het Steel in Roermond?
tcm17332119_large.jpg
Verlies

Pas op zaterdag 20 december konden de winkels in Roermond weer open. Het gevolg was een omzetverlies voor de winkeliers en veel overlast voor de bewoners zo vlak voor kerst.

tcm17332118_large.jpg
Schade

Inmiddels is ook de schade in de jachthaven opgemaakt. Veel boten die in de winterstalling lagen, zijn in vlammen opgegaan. Het totale schadebedrag loopt zoals het er nu naar uit ziet in de miljoenen euro’s.

tcm17332117_large.jpg
Scenario's

De vraag is hoe die brand heeft kunnen ontstaan. Politie en brandweer houden op dit moment nog rekening met alle scenario’s, waaronder brandstichting.

  • Wie is er op dinsdagavond 16 december in de buurt van jachthaven Het Steel geweest en heeft iets gezien dat met een mogelijke brandstichting te maken heeft?

  • Wie weet er meer over de achtergrond van de brand?
tcm17332115_large.jpg
Beeldmateriaal

Veel mensen stonden met hun mobiele telefoon te filmen bij de brand. Juist die opnames kunnen voor de politie erg interessant zijn. Foto’s of filmpjes van de brand kunt u uploaden naar de politie.

  • Wie heeft er beelden van de brand gemaakt?
tcm17332202_large.jpg
Getuige

Vlak voor de brand, rond 21.30 uur, rende er een joggende vrouw langs de loods. De politie wil graag met haar in contact komen.

  • Wie herkent zichzelf in de getuige oproep?

Steelhaven

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.