Brandbom ontploft bij coffeeshop; dader gefilmd

  • Tilburg

In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 februari 2023, tijdens het carnavalsweekend, ging in Tilburg een brandbom af bij een coffeeshop aan de Gasthuisring. De politie heeft beelden van de man die daarvoor verantwoordelijk is.

De coffeeshop was al eerder doelwit van een bedreiging: in oktober 2022 werd voor de deur een handgranaat achtergelaten. Die ontplofte gelukkig niet. Sindsdien was er permanente bewaking bij de zaak, wat de aanslag met de brandbom des te brutaler maakt. Inmiddels heeft de eigenaar de coffeeshop voorlopig gesloten.

Opvallende schoenen

Op camerabeelden van die nacht is te zien dat de verdachte via de Hart van Brabantlaan naar de Gasthuisring liep, in de richting van de Burgemeester Brokxlaan. Een belangrijk detail dat aan hem opvalt, zijn zijn sportschoenen: dat zijn vermoedelijk Air Jordans 1 van Nike, model Mid Michigan, in een opvallende gele kleur.

232162_tilburg_sg-schoenen_.jpg
Vermoedelijk soortgelijke sportschoenen

Brildragend

De man is eerst met gezichtsbedekking gefilmd, maar die deed hij tijdens zijn vlucht af. Zo is onder meer te zien dat hij die nacht een bril droeg. Heeft u een idee wie deze verdachte zou kunnen zijn, neem alstublieft contact op met de politie.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

  • Wie weet of vermoedt iets over de man op de camerabeelden?
  • Wie heeft informatie over een mogelijk motief voor de aanslag bij de coffeeshop aan de Gasthuisring?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Gasthuisring

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.