Brandbom ontploft op balkon flatwoning

  • Hengelo

Bij de bewoner van een appartementencomplex aan de Arubastraat in Hengelo werd half januari een brandbom op zijn balkon gegooid. De twee verdachten van de gevaarlijke en intimiderende daad zijn in de omgeving ruimschoots op beeld vastgelegd.

Het slachtoffer bleef gelukkig ongedeerd. Hoewel hij een vermoeden heeft uit welke hoek de bedreiging zou kunnen komen, kan hij zich niet voorstellen dat iemand bewust een explosie zou veroorzaken om hem te treffen. Uw informatie over de daders en/of een mogelijke aanleiding is nog erg welkom.

242268 Hengelo Daders2
Wie weet meer over dit tweetal?

Mogelijk in opdracht

Een en ander speelde zich af in de nacht van 15 op 16 januari 2024. Een getuige die het tweetal van vrij dichtbij heeft gezien, denkt dat het jonge mannen zijn van 18 tot 20 jaar oud. Verder zijn in dit onderzoek de beelden hierboven natuurlijk heel belangrijk.

Kijkt u alstublieft of u iets herkent aan (een van) de verdachten. Terwijl de ene man met de brandbom in de weer was, leek de andere hem te filmen. Het is goed mogelijk dat het duo in opdracht handelde; ook als u daarover iets weet of vermoedt, hoort de politie heel graag van u.

242268 Hengelo Daders1
Over de verdachten tippen mag ook anoniem
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Kijkt u naar het postuur en de kleding van de twee verdachten en meld het als u meer over (een van) hen denkt te weten. Dat kan op de volgende manieren:

Arubastraat in Hengelo

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.