Brandstichters zetten eetcafé in lichterlaaie

  • Arnhem

Eetcafé Sofram in het winkelcentrum Elderhof in Arnhem-Zuid is compleet verwoest na een grote brand. Twee brandstichters zetten woensdagochtend 30 september 2020 de horecazaak in lichterlaaie. Er zijn bewakingsbeelden van de daders.

Update

Bij de binnengekomen zeven tips lijkt nog geen gouden tip te zitten. Heeft u informatie over de brandstichters? Geef het door!

Op die beelden is te zien hoe twee mannen rond 02.45 uur richting eetcafé Sofram lopen. Ze wrikken wat bij de deur, vermoedelijk met een koevoet, en komen vervolgens vrij snel binnen. Vervolgens gieten ze een brandbare vloeistof uit zwarte jerrycans door de hele zaak. Daarna trekken ze een spoor naar buiten en steken de boel aan.

Vuurzee

Binnen enkele seconden richt de vuurzee enorm veel schade aan. Ook de omliggende winkels worden getroffen. De politie sluit niet uit dat de daders zelf gewond zijn geraakt bij het aansteken van de vloeistof. Mogelijk zijn hun kleding en/of haren verschroeid. De totale schade voor het winkelcentrum en de ondernemers loopt in de tonnen.

Eerdere incidenten

Het eetcafé was eerder ook al het doelwit van brandstichters. Zo werd op 16 augustus de gevel van het pand in brand gestoken. Op de beelden van dat incident passeert een auto de brandstichter en ook loopt er een voetganger langs. De politie komt graag met hen in contact; mogelijk zijn zij belangrijke getuigen.

202621_arnhem_2luik_voetauto.jpg
Mogelijke getuigen, nacht van 15 op 16 augustus

Poging brandstichting

Ook op 9 september probeerden drie mannen brand te stichten bij het eetcafé. Zij leken echter ergens van te schrikken, waarop het drietal vertrok. Heeft u een vermoeden wie dit zijn? Geef het alstublieft door.

Vechtpartij

Het is vooralsnog onduidelijk wat het motief van de daders is en wie zij zijn. Wel is er op 11 augustus een vechtpartij geweest tussen twee mannen en een bezorger van de horecazaak. Het is onbekend of deze vechtpartij iets te maken heeft met de brandstichtingen. De politie komt graag in contact met mensen die hier meer over weten; dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw informatie door

Wie heeft informatie over de daders en/of hun motief?
Wie passeerde de brandstichter in de nacht van 15 op 16 augustus of weet u wie deze mogelijk belangrijke getuigen zijn?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Sofram Eetcafé

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.