Brandstichting bij woningcorporatie Rijswijk Wonen

  • Rijswijk
  • Update 

De brandstichter is mogelijk zelf gewond geraakt

Update

6 tipgevers namen contact op, maar ook in deze zaak blijft meer informatie welkom.

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 september 2016 rukt de brandweer in Rijswijk uit na een melding van een autobrand. Pal naast het gebouw van woningcorporatie Rijswijk Wonen aan de Ocarinalaan staan drie auto’s in brand.

rijswijk_brand1.jpg
Brandstichting

Hoewel twee bedrijfswagens van Rijswijk Wonen moeten worden afgeschreven, is het vuur redelijk op tijd ontdekt. De vlammen waren al overgeslagen op het pand. Het is meteen duidelijk dat er sprake is van brandstichting.  

rijswijk_dadc.jpg
Dader

Op bewakingsbeelden is te zien hoe een lange, slanke man die nacht bij de bedrijfswagens opduikt. Hij sprenkelt een brandbare vloeistof langs drie auto’s. Het in brand steken gaat daarna niet zo soepel. Omdat de vlammen dan ineens hard gaan, is het goed mogelijk dat hij zelf wat verwondingen of schroeiplekken heeft opgelopen. De man had een tasje bij zich en was helemaal in het donker gekleed.

  • Wie weet wie de dader zou kunnen zijn? 
rijswijk_straatpd.jpg
Buurtbewoners

Omdat het pand van de woningcorporatie vlak naast een aantal flats ligt, zijn er hopelijk bewoners die die nacht of misschien ook al eerder iets afwijkends rond Rijswijk Wonen hebben gezien. Om bij het pand van de woningcorporatie te komen moet de man wat moeite gedaan hebben, want het terrein is buiten openingstijd afgesloten met een hoog hek. 

  • Wie is op zaterdag 24 september 2016 of de periode daarvoor iets opgevallen wat met de brandstichting te maken zou kunnen hebben? 

  • Wie weet iets over een mogelijk motief voor de brandstichting?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

 

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Ocarinalaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.