Brandstichting feestboerderij De Breyenburg

  • Ledeacker
  • Update¬†
tcm17308165_large.jpg

De brand blijkt geen toeval, maar een doelgerichte actie.

Update

5 tips in deze zaak.

In de nacht van maandag 9 september op dinsdag 10 september 2013 worden tegen 03.00 uur de bewoners van feestboerderij De Breyenburg in Ledeacker wakker van de rookontwikkeling in hun slaapkamer. Al vrij snel valt ook de stroom uit en met een zaklamp op hun mobiel weten zij ternauwernood hun weg naar buiten te vinden. Van de boerderij is bijna niets meer over en de schade loopt in de miljoenen.

tcm17308164_large.jpg
Betonschaar

Een eerste aanknopingspunt is een betonschaar die achter het partycentrum is gevonden. Of die bij de brand is gebruikt is niet zeker, Opvallend is wel dat hij in de directe omgeving van het partycentrum lag. De betonschaar is zwart overgeverfd, maar origineel rood van kleur.

tcm17308168_large.jpg
Rode auto

In de nacht van de brand is een rode klein model auto met een rechte achterkant in het dorp gezien op de Pastoor Van den Vaartweg. Getuigen hebben gezien dat er iemand in zat met een tablet, druk typend. Dit was een man van een jaar of 25 met donker golvend haar tot op de schouders. De eerste keer is de auto gezien om 02.45 uur en de tweede keer om 04.00 uur. De politie wil graag de bestuurder van deze auto spreken als mogelijke getuige, maar ook om zijn eventuele betrokkenheid bij de brand uit te sluiten.

tcm17308166_large.jpg
Lichtbak

Een paar dagen voor de grote brand op vrijdag 6 september, heeft een lichtbak bij het partycentrum in brand gestaan.

tcm17308167_large.jpg
Motief

Verder wil de politie graag met nog meer getuigen spreken die misschien iets hebben gehoord en/of gezien. En natuurlijk ook met iedereen die meer kan vertellen over deze brand.

tcm17308259_large.jpg
Beloning

Er is een beloning uitgeloofd door de verzekeringsmaatschappij voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

  • Wie is er in de nacht van maandag 9 september op dinsdag 10 september 2013 rond 03.00 uur getuige geweest van de brandstichting bij feestboerderij De Breyenburg in Ledeacker?

  • Wie kan er meer vertellen over de aangetroffen betonschaar?

  • Wie herkent zichzelf in de bestuurder van de rode klein model auto en/of weet wie hij/zij is?

  • Wie weet meer van de lichtbak in op vrijdag 6 september in brand heeft gestaan en of dit iets te maken heeft met de grote brand van 10 september?

  • Wie weet er meer over het motief voor de brandstichting?

mgr. Bekkersstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.