Brutale overval in woning Churchill-laan

  • Amsterdam
  • Update 
118339_upd_amstrdm_sv_churchilllaan2.jpg

Twee mannen dringen in de nacht van 22 op 23 april 2018 een huis binnen aan de Churchill-laan. Er volgt een confrontatie met de wakker geworden bewoner.

Update

De politie hield in april 2019 een 18-jarige man uit Amsterdam aan als verdachte in deze zaak. Uw tips over de tweede verdachte blijven welkom.

Op bewakingsbeelden is te zien dat de twee mannen op zondag 22 april tegen middernacht al op de Churchill-laan rondhangen. Ze hebben een stoeptegel bij zich die ze klaarleggen vlakbij de woning die ze op het oog hebben.

118339_upd_amstrdm_sv_churchilllaan2.jpg

Een half uur later pakken ze de stoeptegel weer op en gooien die door de ruit van de woning, waarna ze naar binnen gaan. Terwijl zijn kompaan de rest van het huis doorzoekt, gaat één dader rechtstreeks op de slaapkamer af. 

Confrontatie

De bewoner is intussen wakker geworden van het kabaal en er volgt een confrontatie. De indringer dwingt daarbij de bewoner het horloge af te geven dat hij om heeft, een 50 jaar oude Rolex GMT Master. 

118339_amst2_rolex-gmt-master.jpg

Met het waardevolle horloge in handen, vluchten de daders naar buiten. Vanaf de woning van het slachtoffer rennen ze weg in de richting van de Haringvlietstraat.

  • Wie heeft sinds 23 april het Rolex-horloge gezien? Het gaat om een GMT Master van circa 50 jaar oud en met een Jubilee-band. Wellicht is het ergens te koop aangeboden.

Onbekende taal

Het slachtoffer heeft de daders tegen elkaar horen praten in een hem onbekende taal. Dat is deels ook vastgelegd door de microfoon van de bewakingscamera in zijn woonkamer. Tegen meneer zelf werd iets gesnauwd dat klonk als “Kiri”.

118339_upd_amstrdm_verd-a.jpg

De indringer die het horloge afpakte, is vermoedelijk de verdachte die in april 2019 werd aangehouden. Naar de andere man, rechts op de foto, is de politie nog op zoek.

  • Wie heeft een idee wie de man op de foto is?

Churchilllaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.