Buit van ruim 10.000 euro bij inbraak oliebollenkraam

  • Almere

Een doseerapparaat voor professionele oliebollenbakkers kan rond tienduizend euro kosten. Die wetenschap is wat twee inbrekers vermoedelijk heeft aangetrokken toen ze in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 november toesloegen bij een oliebollenkraam in Almere-Buiten.

Update

Er zijn sinds de uitzending zes tips binnengekomen. Daarbij werden ook namen genoemd. 

Behalve zo’n kostbaar apparaat namen de daders ook de donaties mee die in de kraam werden ingezameld voor een ernstig zieke vrouw. Van het duo dat inbrak zijn er bewakingsbeelden. Laat het a.u.b. weten als u weet of vermoedt wie de twee mannen zijn.

Mogelijk witte bestelbus gebruikt

De politie hoort het heel graag van u als u één of beide mannen herkent aan bijvoorbeeld hun kleding, hun postuur en/of hun manier van bewegen. Ook als u mogelijk een doseermachine van het merk Unidos aangeboden heeft gezien, is dat bijzonder nuttige informatie.
Er is een witte bestelbus gezien rond het tijdstip van de inbraak. Mogelijk hebben de daders daarmee hun buit vervoerd. De ene inbreker had een jas in camouflagekleuren aan en de andere had mogelijk een beginnend baardje. Ze leken niet helemaal te begrijpen hoe het apparaat dat ze kwamen stelen, verbonden was aan een compressor.

212117_almere_machine.jpg
Soortgelijke doseermachine van het merk Unidos
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie weet of vermoedt wie de inbrekers zijn?
  • Wie heeft het doseerapparaat van Unidos ergens aangeboden gezien en/of weet waar het kan zijn?
  • Wie weet iets over de mogelijk betrokken, witte bestelbus?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Jac. P. Thijsseweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.